Маљковић: Окупљање донело праву слику тренутног стања

ЗЛАТИБОР: Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић, након завршених припрема на Златибору, изјавила је да окупљање у потпуности успело и да јој је донело праву слику тренутног стања.
Maljković Marina/Fonet/FIBA
Фото: Фонет/ФИБА/Марина Маљковић са играчицама Србије

Кошаркашице су данас завршиле припреме у оквиру којих је група искуснијих играчица радила недељу дана, док су млађе током десет дана имале укупно 17 тренинга.

"Морам, пре свега, да истакнем велике напоре због тренутне здравствене ситуације. Предузели смо све могуће мере како пандемија корона вируса не би утицала на наш рад. Задатак је у потпуности испуњен. Искуснија група је добила могућност да се окупи, подсети се нашег систем и да уђе у препознатљиву форму, после периода карантина и кућног вежбања. Сигурна сам да ће им овај рад много користити у наредној сезони", рекала је Маљковић за сајт КС С.

Првих седам дана на Златибору су радиле Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Дајана Бутулија, Николина Милић, Драгана Станковић, Александра Станаћев, Маја Шкорић и Тина Крајишник.

Млађу групу чиниле су Снежана Богићевић, Андела Дугалић, Мина Ђордевић, Мона Зарић, Катарина Зец, Катарина Јаковљевић, Маша Јанковић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Јована Ногић, Софија Олић, Милица Поповић, Ивана Раца, Тина Селаковић, Вишња Стефановић, Марина Стојић и Теодора Турудић.

"Млада група играчица је добила прилику да на делу види како изгледа дрил сениорске женске репрезентације који је са великих такмичења донео три медаље у последњих пет година. Понудили смо им систем, квалитетан рад и све оно што само може да им помогне у њиховом даљем развоју. Још је рано причати о неком квалитету и перспективи, на њима је да се вредним и преданим радом и даљим напретком изборе за своје место у сениорском тиму", закључила је селекторка Маљковић.

Олимпијске игре у Токију, на које је српска репрезентација обезбедила пласман, одложене су због корона вируса за наредно лето, када ће се играти и Европски шампионат.

До тада Србију чекају два “прозора” квалификација и дуели са Турском, Литванијом и Албанијом.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести