Мега боља од Партизана за вођство у полуфиналу

БЕОГРАД: Кошаркаши Меге победили су Партизан 94:86 и повели у полуфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије са 1-0.
n
Фото: bcmegabasket.net

Јунак у тријумфу Меге био је центар Филип Петрушев који је у узбудљивој завршници, на 40 секунди пре краја, при вођству домаћих 89:84, прво блокирао Јарамаза у шуту за три поена, потом у контри поентирао уз фаул, а онда и реализовао слободно бацање и тако решио питање победника.

Изабраници тренера Владимира Јовановића одлично су почели меч и већ у првој четвртини у неколико наврата имали су 16 поена предности, пре свега захваљујући Малколму Казалону који је у првих 10 минута постигао 13 поена.

Партизан је у наставку агресивнијом одбраном успео да ухвати прикључак и приђе на три поена заостатка (58:55), али је Филип Петрушев са две узастопне тројке вратио осетније вођство и преко потребну мирноћу у игри домаћих.

Мега је почетком последње четвртине дошла до максималних 17 поена предности (77:60), а поред неизвесности која је виђена у финишу, све што је Партизан успео да уради је да у два наврата приђе на пет поена заостатка, али не и да начини преокрет.

По завршетку меча дошло је до мањег инцидента, тачније кошкања међу играчима две екипе, али је све прошло без озбиљнијих последица.

Најефикаснији у победничком табору били су Казалон са 23 и Петрушев са 22 поена, док су код Партизана бољи од осталих били Мика са 22 и Загорац са 20 поена.

Јовановић: Знамо да посао није готов
 

Знамо да посао није готов и нарадна два дана потрудићемо се да будемо спремни за реванш меч, изјавио је тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић после победе над Партизаном 94:86 у првој утакмици полуфинала плеј-офа Суперлиге Србије.

Стратег Меге је констатовао да је и у најави утакмице напоменуо да ће коначан исход зависти од тога да ли ће његов тим моћи физички да парира Партизану:

„Форсирали су игру са два висока играча. Чак и тренуцима када смо имали велику предности правили су нам доста проблема скоком у нападу, али већи део утакмице одиргали смо јако добро. Честитао бих екипи Партизана на фер и коректној игри, али и мојим играчима што су дали све од себе да завршимо утаимицу на овај начин“.

Тренер Партизана Александар Матовић истакао је да је ово била веома специфична утакмица за његов тим с обзиром на бројне промене у саставу, као и чињеницу да је због повреда недостајало неколико играча:

„Могли смо да очекујемо нешто овако, јер смо морали да прихватимо неке концепцијске ризике који се овог пута нису исплатили, тако да је Мега погодила шутеве које смо ми практично морали да трпимо. За два дана је нова утакмица, видећемо шта можемо да урадимо да се што боље спремимо“, закључио је Матовић.

Полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије игра се на две победе, а реванш меч на програму је у четвртак 3. јуна у „Хали спортова“ са почетком у 19 сати.

Полуфинална серија плеј-офа Суперлиге Србије игра се на две добијене утакмице, а реванш меч на програму је у четвртак 3. јуна у дворани „Александар Николић“.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести