Мега опет на Бахамима, заказане провере са Тексас Теком

НАСАУ: Кошаркаши Мега Бемакса другу годину заредом биће на Бахамима на припремама за нову сезону.
mega
Фото: bcmegabasket.net

Изабраници тренера Дејана Милојевића допутовали су на егзотично острво како би одиграли два дела са НЦАА финалистом, екипом Тексас Тека.

Милојевић је на далеки пут повео 12 играча: Луку Ашћерића, Андрију Марјановића, Николу Мишковића, Едина Атића, Луку Церовину, Филипа Станића, Николу Танасковића, Јурија Мацуру, Уроша Трифуновића, Марка Симоновића, Новака Мусића и Марка Брекића, што значи да ће просек година тима износити тек 19,9.

Генерални менаџер Меге Горан Ћакић изјавио је да су утакмице на Бахамима потврда доброг рада и изградене одличне репутације клуба, односно средине играча на путу ка НБА лиги.

"Прошлог лета смо одиграли утакмицу против Кентакија који има највише изабраних играча на НБА драфту, а потом смо у Шпанији одмерили снаге са екипом Мичигена. Полако, али сигурно успостављамо традицију предсезонског одмеравања снага са најеминентнијим НЦАА екипама. Почело је пре четири лета дуелом у Грчкој са Тексас А&М и с обзиром да је Мега тим одакле је избрано чак 10 играча на НБА драфту од 2014. године, верујемо да це се тренд наставити", рекао је Ћакић за клупски сајт.

Први пријатељски меч заказан је за сутра од један сат после поноћи по нашем времену, док је други два дана касније од 19 сати.

Пре пута на Бахаме, Мега је у две провере била убедљива против кинеског Сичуан Блу Вејлса 118:65 и 99:71.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести