Мега први финалиста Купа Радивоја Кораћа

НОВИ САД: Кошаркаши Меге први су финалисти Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у полуфиналу савладали Војводину 82:75.
stefan savic
Фото: Стефан Савић (13) у дуелу са Миленком Тепићем (5), фото: КСС

Кошаркаши Војводине изгубили су од Меге Сокербет у полуфиналу завршног турнира Купа „Радивој Кораћ“ у Новом Саду. Домаћини су пружили јак отпор фавориту из АБА лиге и мало им је недостајало да направе изненађење. Вошу је највише коштала прва четвртина у којој су Београђани направили двоцифрену предност. Приказали су, међутим, сјајну и борбену игру у другом полувремену, али времена за преокрет није било, па ће се тако Мега борити за пехар. Гости су на почетку направили серију 11:0 и већ тада су стекли осетнију предност, која је убзро била и први пут двоцифрена (18:7). Томе је доста допринело и Вошино форсирање шута са дистанце који никако није функционисао. Заиграли су домаћини боље на старту друге деонице и успевали да остану у игри. Више су се фокусирали на поене из рекета, а кренуле су и тројке. Ни екипа из Београда, међутим, није посустајала. Гости су играли офанзивно и није им дуго требало да повећају разлику на 20 поена (45:24).

Много агресивније је Воша ушла у друго полувреме. Одмах је Никола Гаћеша погодио тројку и тиме најавио да се његов тим неће предати без борбе. Нису Новосађани дозвољавали лаке поене противнику и тако су кренули да смањују разлику. Оваква игра је омогућила домаћинима да се знатно приближе Меги и са само осам поена заостатка уђу у последњу четвртину (61:53). Борбено је играла Воша, није се предавала и дозвољавала Меги да се одлепи и реши утакмицу. Успели су Новосађани да дођу и до минус пет пред крај сусрета (80:75), али времена за изненађење није било.

С. Ру.

Мега СокербетВојводина 82:75 (25:11, 25:22, 11:20, 21:22)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, играно без присуства гледалаца, судије: Обркнежевић, Јурас, Јевтовић.

МЕГА СОКЕРБЕТ: Смит 17 (8 ас), Петрушев 14 (13 ск), Тепић 11, Момиров 7, Симоновић 18, Јовић 3, Церовина 5, Матковић 5, Казалон 2, Ланговић.

ВОЈВОДИНА: Марић, Бјелица, Миротић 4, Јововић, Савић 18, Беслаћ 8, Гаћеша 22 (7 ск), Ракићевић 11 (7 ас), Зарић, Љубичић 12.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести