Мелоун: Јокић био потрошен, ово лето мора да одмори

ДЕНВЕР: Тренер Денвера Мајк Мелоун саветовао је српског кошаркаша Николу Јокића да пропусти предстојеће Европско првенство и посвети се индивидуалном раду и физичкој спреми.
Nikola Jokic, Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Мелоун је, за разлику од клуба који је дао дозволу Јокићу да наступи за национални тим, рекао да би за играча Нагетса боље било одмори после напорне сезоне.

"Одмор је најбољи лек, прошле године Никола је после репрезентације код нас дошао физички и ментално потрошен. После напорне руки сезоне отишсао је у Србију и играо квалификације за Рио, а потом и на Играма. Наравно да је теретана последње место које је желео након тога", рекао је Мелоун америчким медијима.

Он је додао да је Јокић имао само седам дана одмора и да је то један од разлога зашто је тек од децембра играо у правој форми, иако је тек тада добио праву минутажу од тренера.

"Неопходно је да одмори и "очисти" главу и тело, а касније и ојача тело. Никола мора да ради на снази, дугује то тиму", поручио је тренер Денвера, уз грешку јер је помешао Србију и Хрватску када је рекао да су изабраници Александра Ђорђевића на путу ка Рију елиминисали Италију после продужетака.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести