Месина тражи од челника европске кошарке: Зауставите сезону

Еторе Месина, чувени италијански стручњак, обратио се људима који управљају европском кошарком, јавља портал Србија данас.
e
Фото: Youtube Printscreen

Иако је италијански тренер, за себе често каже да је продукт југословенске школе кошарке, пошто је уско сарађивао са "Професором" Александром Николићем.

Месина види много проблема у европској кошарци и обратио се главним људима овим отвореним писмом и замолио их "за пет минута свог времена".

- Драги пријатељи из света кошарке после много размишљања одлучио сам да вас замолим за пет минута вашег времена. Имам ту срећу да сам прилично дуго у европској кошарци, под ФИБА, УЛЕБ и Евролигом. Уз сва неслагања увек сам поштовао господина Станковића и Баумана, а поносан сам и што сам пријатељ Портеле, Бертомеуа и Ван ден Шпигела, тренутно председника УЛЕБ. Живимо у тешком времену, владе европских земаља затварају границе и уводе карантин да заштите народ од коронавируса, а сваке недеље се све више људи зарази, а утакмице се одлажу. Све се теже иде на путовања... Ускоро нећемо имати слободне датуме за одигравање одложених утакмица, а све ми се чини да зависимо од тога ко има више среће и у том моменту мање заражених. Због свих ових разлога, као велики љубитељ кошарке, замолио бих људе који доносе одлуке да одморе минут, склоне своја мишљења у страну и све несугласице из прошлости и за добробит свих нас, кошарке, навијача, тренера, играча, судија, пронађу адекватно решење. За сада је једино логично да се сезона заустави и да се заврше само национална такмичења, а за три четири месеца када све буде лакше да се европска такмичења врате, тамо негде од марта, најкасније априла. Тада ће играчи моћи да се спремају за Олимпијске игре, а можда се и коронавирус изгуби до тада или га лимитирамо. Наравно, телевизије и спонзори морају да учествују у свему овоме и сигуран сам да заједно можемо наћи решење. Здравље је најважније, а ми ћемо, као навијачи, вама бити најзахвалнији - навео је Месина.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести