Мијаиловић: Лендејл није потписао ништа

Председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић тврди да амерички центар који наступа за Београђане није нови кошаркаш Жалгириса.
Mijailovic Ostoja/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Поједини медији преселили су крилног центра Партизана у Литванију, а по свему судећи  прелазак у Жалгирис није готова ствар, а постоји могућност да Лендејл остане у црно-белом дресу и наредне године. Ову информацију пренео је Телеграф.

„Лендејл је сто одсто играч Партизана, На лични захтев добио је дозволу да оде у Америку на недељу дана како би се лечио. То је одобрено, а када је то објављено у медијима се појавила вест да је играч Жалгириса, којем чак из тог клуба желе добродошлицу. Ово прво што сам рекао је истина. Да ли ће он отићи у Жалгирис или неки други клуб још увек се не зна, рекао је Мијаиловић.

Председник Партизана подсетио је да Лендејл није слободан играч и да су обавезе које има према Партизану још увек на снази.

„Лендејл није слободан играч. Он до краја сезоне има обавезу да буде у клубу. На крају сезоне може да оде уз велико обештећење на које имам право да се позове. Лендејл није потписао ништа. За месец дана он може да буде Жалгирисов, али када се испуне услови из клаузула и обавезе према Партизану које нису мале. Ми смо на вези са Жалгирисом, уколико се договоримо, даћемо своје саопштење по том основу, рекао је Мијаиловић.

Незванично, обештећење за Лендејла износи 300.000 евра.

„Партизан није и више никада неће бити клуб који може бити преварен на неке форе. Све се зна, све је прописано, све прате документи и не може бити никаквих проблема. Све у свему, евентуалним одласком Лендејла, или било кога другог, Партизан ће добро зарадити, а новац уложити паметно, поручује Мијаиловић који је оставио могућност да Лендејл остане у Партизану и да заједно са црно-белима наредне године игра у Евролиги.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести