МИЈАИЛОВИЋ ОТКРИО ФИНАНСИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ КК ПАРТИЗАН Расходи су били 14,5 милиона евра, а приходи 14, РЕШЕН порески дуг

Председник црно-белих изнео информације о променама у менаџменту клуба
s
Фото: Youtube printscreen/ BC Partizan TV

Кошаркашки клуб Партизан одржао је Скупштину клуба, а након ње пред новинаре је изашао Остоја Мијаиловић, који је одржао конференцију за медије.

Открио је и да је дошло до одређених промена у Управном одбору клуба, који је добио појачања.

- Данас је одржана Скупштина клуба, где је усвојен финансијски извештај, усагласили смо наш Статут са Законом о спорту, имали смо и кадровских промена. У УО је дошао Ђорђе Лукић, председник Адријатик Банке, Срђан Миловановић, власник Антена груп, власник Прва и Б92, Дејан Чакајац, власник Моцарта, је постао потпредседник клуба. Имали смо у менаџменту промене, искористио бих се Дејану Кијановићу да се захвалим на шест година рада и да честитам Дулету Каравесовићу, који је постављен за директора клуба.

- Усвојен је и Финансијски извештај. Раскоди су нам били 14.500.000 евра, а 14.000.000 су нам били приходи. Имали смо 500.000 мањка - поручио је Остоја Мијаиловић, који је потом појаснио и да ће нови чланови Управног одбора донети новац у клуб.

- Обе компаније биће спонзори КК Партизан, наша спонзорства су од 75.000 до милион и по евра. УО Партизан је 6-7 милиона ове сезоне. Наш буџет није мали, ово је највећи буџет у историји, који је ова управа обезбедила.

Продато рекордних 16.124 сезонских улазница

Мијаиловић је рекао данас да је клуб поставио нови рекорд са продатих 16.124 сезонских улазница и да је коначно у потпуности решен порески дуг клуба.

У Београду је данас одржана седница Скупштине Партизана, као и Управног одбора, после чега се медијима обратио Мијаиловић.

"Одржана је Скупштина где је усвојен финансијски извештај за прошлу сезону. Комплетни спортски циљеви за прошлу сезону су остварени, освајањем АБА лиге и пласманом у ТОП 8 фазу", рекао је Мијаиловић на почетку обраћања.

Говорио је Мијаиловић и о коначном решавању пореског дуга који је клуб имао према држави.

"Порески дуг је значајним делом решен тако што је кроз акцију "Један Партизан имамо" скупљено милион и 760 хиљада евра. Половину тога дали су чланови Управног одбора, а остатак је скупило 22 хиљаде људи који су учествовали у акцији скупљања 800 хиљада евра. Остатак дуга ће бити решен кроз кредит који смо обезбедили под веома повољним условима. Захваљујем се држави која је имала стрпљења да решимо овај порески дуг. Хвала држави и што нам помаже и ове године и што је учествовала и ове сезоне у креирању 30 одсто буџета. Ово је највећи буџет у клупској историји који смо успели да креирамо", додао је Мијаиловић.

Посебно је Мијаиловић поносан на рекордан број продатих сезонских улазница.

"Ово је за нас рекордна сезона, поносно могу да саопштим да смо продали 16.124 сезонских улазница. Ниједна једина улазница није поклоњена, свака је плаћена, осим 15 или 20 које смо поделили нашим навијачима који су социјални случајеви. То је нама као клубу огроман ветар у леђа за утакмице, али и финансијска ињекција која нам много значи и помаже у креирању буџета", констатовао је Мијаиловић.

Кад је у питању спортски сектор, Мијаиловић истиче да ће ускоро у клуб стићи још најмање један кошаркаш.

"Прелазни рок за нас није завршен, сигурно ћемо довести једног, а можда и два играча, али нећемо ништа радити на силу, већ ћемо пажљиво бирати. Нећемо срљати, то мора да буде играч који се уклапа у систем тренера Жељка Обрадовића и који може да се уклопи у наше амбиције", закључио је Мијаиловић који је на крају у име КК Партизан изразио саучешће породицама страдалих у Бањској на Косову и Метохији и послао поруку мира и помирења.

(Телеграф.рс, Танјуг)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести