Мијаиловић: Селидба из Арене Партизан кошта милион евра

БЕОГРАД: „Излазак Партизана из Штарк Арене на скоро три месеца ће клуб коштати много, са спортске и финансијске стране”, рекао је председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић.
Ostoja Mijailovic/Fonet
Фото: Фонет/КК Партизан

Црно-бели ће због Светског дворанског првенства у атлетици до априла "одсуствовати" из Арене.

"Забринут сам. Ако узмемо у обзир да се у другом делу сезоне играју одлучујући мечеви, сигуран сам да би Арена три наредна месеца на свакој утакмицу имала више од 10.000 гледалаца. По нашој процени излазак из Арене ће клуб коштати најмање милион евра. То је ужасно велики новац за Партизан, како ћемо покрити тај новац у каси за сада не знам", оценио је председник КК Партизан у изјави Танјугу.

Екипа је навикла на Арену, имамо резултат у континуитету, свака промена паркета, кошева и амбијента ремети постављени систем. Надам се да ћемо ову промену брзо преболети, додаје Мијаиловић.

Ипак, Мијаиловић је напоменуо и да је Светско атлетско првенство у дворани велики догађај за Београд и Србију.

Такође, председник Партизана је истакао да ће бити потребно пронаћи нови простор и за тренинге.

"Мала дворана Арене је наш дом три године уназад, тамо је наша теретана и сва потребна медицинска опрема коју је клуб набавио последњих година".

Мијаиловић је свестан да капацитет хале "Александар Николић" у појединим мечевима неће бити довољан да прими све навијаче.

"Испред клуба се најискреније извињавам свим нашим навијачима који на појединим утакмицама неће моћи да уђу у халу "Александар Николић". Сигуран сам да ће разумети нашу ситуацију и да ће остати уз наш Партизан и ове момке који заиста заслужују снажну подршку", закључио је Мијаиловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести