Мијаиловић: Шта год се деси на борду Евролиге, можемо само да добијемо

БЕОГРАД: Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, сумуријаући прошу сезону, рекао је да ће тим следеће сезоне водити тренер Андреа Тринкијери, који ће за селектовање тима имати већи буџет.
Mijailovic Ostoja/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

"Доста је било дешавања у протеклој сезони. Много смо урадили на свим пољима. Неки су очекивали можда и боље резултате, али морамо бити реалн где смо затекли клуб пре две године. Пре две године смо кренули не ни из чега, него смо кренули из дебелог минуса", рекао је Мијаиловић на обраћању у хотелу Радисон.

Он је истакао и да му је драго што су се легенде Партизана вратиле и што, како каже данас нема никога ко је против ове управе од Партизановаца.

"Драго ми је да имамо пријатеље у целом спортском друштву и што смо једна велика породица, Партизан", рекао је Мијаиловић.

Мијаиловић се осврнуо и на учинак црно-белих у Европкупу, као и на подршку навијача.

"У Еврокупу смо урадили много, али нисмо имали среће. Пола коша нас је делило од већег успеха, али је важно поменути да је Партизанова публика препознала жељу да се Партизан врати на прави пут. Ми смо били трећи најгледанији клуб и хвала навијачима".

Мијаиловић је говорио и о неправди која су, како каже, погодила Партизан у АБА лиги и Кошаркашкој лиги Србије (КЛС).

"У АБА је било и неправде према нашем клубу. Нисмо то коментарисали, али ћемо се кроз систем борити да клуб буде поштованији. Што се тиче КЛС нисам хтео ништа да коментаришем после онакве четврте утакмице. Партизан је за мене победник у тој утакмици. Не знам шта би било у петој, не знам да ли би победио у петој, али у четвртој јесте", рекао је он.

Борд Евролиге сутра доноси одлуку о додељивањи специјалне позивнице забичесће на том такмичењу, а Мијаиловић је истакао да без обзира на одлуку, Партизан нема шта да изгуби.

"Разлог што нисам ништа коментарисао је сутрашњи дан од кога очекујемо да се нешто деси, али шта год да се деси, не можемо да изгубимо. Можемо само да добијемо. Шта год да се деси на борду Евролиге, можемо само да добијемо. Ми смо рашчистили у главама, Партизан кроз систем, тренажни центар и играње у Арени, ми смо један озбиљан европски, велики клуб", рекао је он.

Мијаловић је навео и да ће Андреа Тринкијери предводити екипу и у следећој сезони.

"Мењали смо много тренера, а сада имамо Андреу Тринкијерија, који ће селектовати тим са Николом Лончаром. Имаће већи буџет јер смо вратили дугове. Ми немамо ниједан поступак пред БАТ-ом, немамо ускоро ћемо решити наш највећи проблем, а то је порески дуг. Он је у репрограму. Имаћемо грејс период од две године, а после ћемо га плаћати оп мањој. Нека сви Партизановци знају да немамо мач за вратом. Хвала свима који су помогли, хвала Републици Србији јер је препознала да је Партизан бренд од националног значаја", закључио је Мијаиловић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести