Милојевић: Од играча тражим само "срце на терену"...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић није хтео да преузме улогу фаворита против Спартака из Трнаве у 3. колу квалификација за Лигу шампиона и поручио да веома респектује противника.
milojevic, tanjug
Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

"Спартак је показао да је озбиљан тим, на папиру је био слабији, па је избацио Легију. Имају локалне играче, искусне, неће бити ништа лакше него у претходним дуелима у квалификацијама за Лигу шампиона. Респектујемо их и адекватно ћемо се припремити за њих", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Он је додао да Спартак није дефанзивна екипа, већ да игра савремени фудбал.

"Теже оном што сви хоће, имају брзе и физички јаке играче. Нису мењали тим из прошле сезоне, то је оно што тренери воле... Морамо да будемо опрезни".

Према његовим речима Спартаков пораз протеклог викенда од Подбрезова (1:0) у словачком првенству неће га заварати због комбинованог састава.

"Све карте су бацили на Европу, чак и претходним утакмицама у првенству су комбиновали. То нема додирних тачака у овом периоду у односу на Европу".

Милојевић није хтео да се сложи са бројним констатацијама стручњака и јавности да је првак Србије фаворит против Словака.

"Не слажем се са таквим наводима, нисмо фаворити", сталожено је констатовао Милојевић.

На питање да ли су дуели са екипом из Трнаве, због великог улога - јесен у Европи, најважнији у сезони, Милојевић је у свом стилу одговорио:

"Свака наредна утакмица је меч сезоне. Начин такмичења је такав, играју се два полувремена, у Београду и Трнави и много је специфичније него у првенству. Ипак, за нас из стручног штаба ништа није тако, за нас је најважнија она наредна".

Упитан да, у случају да је новинар, како би најавио меч са Спартаком, Милојевић је истакао наслов "Дођите на Маракану и подржите нас".

"Никаква обећања од мене нећете чути, као и прошле сезоне. Само ћу тражити од мојих играча да оставе "срце на терену"", закључио је Милојевић, уз напомену да респектује и Салцбург, могућег ривала у плеј-офу за ЛШ, али да му је у овом тренутку најважнији Спартак.

Прва утакмица 3. кола квалификација за ЛШ Црвена звезда - Спартак игра се сутра од 20.30 на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести