Милојевић: Противници са којима можемо да се носимо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић изјавио је ће сусрет против Крке у 17. колу АБА лиге бити први у низу који ће одлучивати о опстанку клуба у регионалном такмичењу.
m
Фото: Youtube Printscreen

"У недељу играмо први у низу мечева који ће одлучивати о нашем опстанку у АБА лиги. Крка је изузетно искусан и незгодан противник који је и ове сезоне успео да победи неке од најјачих екипа у лиги. Наша претходна два меча, против Будућности и Црвене звезде, нису били они у којима смо могли да очекујемо да се „вадимо“. Сада на ред долазе противници са којима по квалитету можемо да се носимо. Добра енергија и агресивна одбрана морају да постоје током целог тока утакмице", рекао је Милојевић за клупски сајт.

Милојевић истиче да његови играчи не смеју да да дозволе падове у игри.

"Потребно је да Крку уведемо у ритам који нама одговара и да не дозволимо велике падове, поготово у тренуцима када се утакмица ломи. Иако тренутно зависимо и од резултата са других мечева, на нама је да дамо се од себе до краја да забележимо што више победа како бисмо обезбедили опстанак у АБА лиги", рекао је Милојевић.

После 16 одиграних кола, Мега има скор 3-13 док је Крка забележила шест победа, а крилни центар Меге Никола Танасковић истакао је да његова екипа мора да буде максимално опрезна од старта.

"У тешкој смо ситуацији, али смо у добром ритму, добро тренирамо и верујем да ћемо то показати у недељу. Крка је добар тим, успевали су да изненаде и неке од фаворита за титулу у АБА лиги и морамо бити максимално опрезни од старта утакмице. Игра мора да нам буде на високом нивоу уз потребну енергију и концентрацију како би се меч завршио у нашу користи. Нама је до краја АБА лиге свака утакмица веома битна за опстанак и морамо да дамо све од себе како би забележили што више победа до краја", изјавио је Танасковић.

Меч између кошаркаша Меге и Крке игра с у недељу од 12 сати у Хали спортова "Ранко Жеравица", а улаз на меч ће битии слободан уз бесплатне улазнице које ће моћи да се преузму на билетарници хале на Новом Београду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести