Милојевић: Тек ћемо постати свесни успеха против Ливерпула

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да ће тек постати свесни колико велики успех је направио његов тим победом над Ливерпулом (2:0) у Лиги шампиона.
milojevic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Милојевић је, пред меч против Пролетера у претпоследњем колу Суперлиге Србије, додао да је већи преокрет Ливерпула против Барселоне, него Тотенхема у гостима над Ајаксом за финале ЛШ.

"Ми смо онако "срећно" победили Ливерпул. Оно што смо видели у полуфиналу је суштина и срж савременог фудбала, свако од нас треба да извуче закључке. Видели смо четири сјајне екипе и све смо могли да видимо, тотални фудбал поготово у режији Ливерпула, иако ће многи сматрати да смо га пуком срећом победили. Али, како год, ми смо Ливерпул победили и сви навијачи на трибинама имали су велику срећу да виде уживо тако велику екипу. Како време буде пролазило, бићемо свеснији против кога смо играли и сигурно смо доста научили", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Милојевић је најавио да ће у мечу у Новом Саду шансу добити играчи са мањом минутажом до сада.

"Математички смо обезбедили титулу, што нам и јесте био циљ, имаћемо доста промена у саставу и играча које ћемо пробати. Доста њих је заслужило већу минутажу, можда и већу шансу. Неки су можда добили већу минутажу, али о томе причамо сада када смо решили првенство. Гледам шта је најбоље за тим и дату утакмицу, односно како ја то видим у припреми када се узима много фактора у обзир. Жао ми је што појединци нису добили већу шансу, али на крају, ја сам тако одлучио".

Према његовим речима Пролетер је као дебитант у Суперлиги пуно показао.

"Имају јако искусне играче који држе континуитет целе сезоне. Колега Драган Радојичић феноменално ради посао, а није лако водити једну такву екипу. Искрено им честитам на резултатима и надам се да ће имати успеха и следеће сезоне".

Он се осврнуо и на "заборављеног" Бразилца Џонатана Кафуа.

"Кафу није лош играч, али се није уклопио у моју концепцију. То не умањује да је он добар играч, можда ће неки играчи у другим срединама бити најбољи, а код нас нису се показали у најбољем светлу. Једноставно, нису се поклопиле неке коцкице. Лепо је када имате велики проценат успешности појачања. Некада се то не деси, али не значи да је лош играц, само се неко није уклопио у моју филозофију. Нисам видовит, нити је неко од нас, радимо неке ствари на бази претпоставке".

Милојевић наглашава да мотив не сме да се доводи у питање, без обзира што је обезбеђена титула.

"Увек сам давао и дајем све од себе, велики сам радохолик, можда некада и претерујем. Није још све готово. Нисам лажно скроман, увек се трудим са сарадницима да вредно радимо и на крају ове сезоне подвућићемо црту да видимо шта смо урадили. Сигурно да има нешто што увек може и мора боље. Увек има нових изазова, сваки мец доноси много и клубу са историјом као што је Звезда, увек идете степеник више. Зато Звезду правимо овако великом", закључио је он.

Утакмица између Пролетера и Црвене звезде игра се сутра од 18 сати на стадиону Карађорђе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести