Моћан старт кошаркаша Воше и добра опомена

Разна чуда су виђана за ових безмало 40 година Спенса, а једно је и прексиноћ уприличено: кошаркаши који су после прве четвртине губили са 10 поена разлике, меч су завршили у плусу 28!
kos
Фото: Моменат са утакмице између Војводине и Дунава, фото: Дневник (В. Фифа)

Тако је било на утакмици 6. кола Кошаркашке лиге Србије између Војводине и Дунава из Старих Бановаца (90:62). Чудна кошаркашка представа са два потпуно различита полувремена, након које је Војводина дефинитивно забележила један од најбољих, ако не и најбољи старт у историји клуба (6-0).

Квалитет Војводине није споран. Селектиран је, за такмичење у КЛС, врло добар тим. Ипак, прексиноћ су црвено – бели жестоко тањили нерве својих присталица, који су их пратили на малим екранима. Тим који су два пута глатко победили у припремном периоду, у сред Новог Сада им је дао 29 поена у првој деоници. Очигледно је да део играчког кадра Војводине није лако инспирисати када им, бар на папиру, слабији противници долазе на ноге. Али, ако мисле да побеђују  даље и да на крају КЛС заузму једну од прве три позиције које гарантује Суперлигу, то ће морати да промене. То је потенцирао након поменутог меча и тренер Војводине Мирослав Николић.


Николић: Окренути смо нашој деци

На конференцији за медије, након питања које екипе сматра највећим ривалима за врх табеле, Мута Николић је одговорио:

-Још је рано говорити о томе. Неке екипе се ових дана појачавају, доводе нове играче, Американнце, биће много јачи у другом делу првенства. Немам ништа против Американаца, али ја сам се определио за нашу децу и да се ја питам, не би дозволио странце у КЛС.  Више од пола наше екипе су момци из Новог Сада. Имамо кавлитет, али треба порадити на психолошкој припреми. Не интересиује ме превише ко су највећи ривали за Суперлигу, јер убеђен сам да ћемо ми заузети једно од прва три места. 


- Важно је да смо забележили још једну победу у низу, играмо резултатски сигурно, али нисам задовољан приступом неких играча. Појединци су неозбиљно схватили утакмицу и  због тога ће  бити кажњени. Примили смо 29 поена у првој четвртини, што је недопустиво, јер поједини играчи нису били концентрисани. Пре свега Савић, који је одличан играч и много значи за нашу екипу, није смео да прави онакве пропусте у одбрани. Добили смо утакмицу на индивидуални квалитет играча, али неке ствари, као из прве деонице, више не смеју да нам се понављају – рекао је Николић после меча.

У другом делу утакмице Војводина је деловала озбиљно и моћно, баш онако какву је њени симпатизери желе. Направили су серију 11:0 почетком треће деонице, а у последњој су просто нокаутирали ривала, који као да није знао шта га је снашло. Друго полувреме Војводина је добила са 32 поена разлике, дозволивши ривалу да им убаци свега 20! То довољно говори шта се дешавало на терену  какав потенцијал имају новосадски црвено – бели.

У наредном колу, Војводина гостује прилично незгодној Колубари у Лазаревцу.       

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести