Моцарт код Арене отвара терен посвећен Дуди Ивковићу

БЕОГРАД: Кошаркашки терен посвећен легендаром тренеру Душану Дуди Ивковићу, у склопу акције "Сто терена за једну игру", биће отворен 29. марта у код београдске Арене.
l
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштила компанија Моцарт, свечано отварање 91. реновираног игралишта у склопу ове акције заказано је за уторак у 19 сат, а врпцу ће пресећи Дудини синови Петар и Павле, као и Жељко Обрадовић, Дудин најбољи ученик, пријатељ и кум.

Како се додаје, догађају ће присуствовати и многобројни играчи које је Ивковић извео на шампионски пут.

Великан европске кошарке, члан кошаркашке Куће славних преминуо је 16. септембра прошле године у 78. години.

Пола века тренерске каријере обележио је невероватан низ од 28 трофеја, са блиставим моментима у готово сваког деценији.

Од јуниора Радничког, па до последње станице са Ефесом, ниска успеха се готово никад није прекидала.

Од златних страница које је исписао могле би да се саставе сабрана дела југословенске, српске и европске клупске кошарке.

Три европска злата и једно сребро, титула светског првака и олимпијског вицешампиона, две Евролиге са Олимпијакосом.

Листа играча (и тренера) које је погурао у неслућене висине можда говори и више од трофеја - од Петровића, Рађе, Кукоча, Дивца, Паспаља, Даниловића, Ђорђевића, Спанулиса, па до свих оних момака са којима је 2009. прекинуо седмогодишњу тишину „орлова“ на великим шампионата, европским сребром у Пољској. Неки од њих су касније испунили Дудин сан из деведесетих - да заиграју против „дрим-тима“, па и да га добију.

"Моцарт је посветио терен Дуди Ивковићу баш на месту где неки нови клинци дишу за баскет и свакодневно вежбају шут с погледом на кошаркашки храм. Легенди у част, а у аманет новим генерацијама које сањају финала против Амера", стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести