ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ТУЧЕ У АРЕНИ, НАНЕЛИ ПЕСНИЦОМ РАСКРВАРИО ЛАЗАРЕВИЋА: Звезда се хитно огласила! (ВИДЕО)

Кошаркашки клуб Црвене звезда огласио се саопштењем због инцидента који се десио пре треће утакмице финалне серије АБА лиге.
1
Фото: КК Црвена звезда

Наиме, кошаркаш Партизана Џејмс Нанели је песницом ударио Стефана Лазаревића по завршетку шутерског тренинга на дан утакмице број три, који је на програму у недељу (19. мај) од 20.30 у Београдској арени.

Инцидент се догодио када су се кошаркаши мимоилазили, тада је настало кошкање после којег је Нанели песницом ударио Стефана Лазаревића и тиме му нанео телесне повреде.

 

 

Клуб са Малог Калемегдана је објавио и фотографије повређеног Лазаревића на којима се јасно види расекотина од неколико центиметара, тик уз лево око, једна мања испод ока, мало изнад образа (јагодична кост).

Фото: КК Црвена звезда

Стефану је готово читава лева страна лица отекла услед ударца који му је нанео кошаркаш Партизана.

Тим поводом се кошаркашки клуб Црвена звезда обратио саопштењем.

"КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност да је у недељу у преподневним часовима, играч нашег првог тима Стефан Лазаревић задобио повреде које се карактеришу као „тешке телесне повреде“ након физичког напада од стране играча КК Партизан Џејмса Нанелија.

Инцидент се догодио пре почетка преподневног тренинга нашег тима у Београдској Арени, а том приликом Стефан Лазаревић је задобио повреде које можете видети у сликама у прилогу испод текста.

КК Црвена звезда најоштрије осуђује овај акт, а због тежине повреде очекујемо реакцију МУП који у овим тренуцима узима изјаве и врши увиђај, али и правосудних органа и судова, јер се ово дело по Кривичном Закону Републике Србије води као „наношење тешких телесних повреда“.

Такође, очекујемо и хитну реакцију АБА лиге на инцидент који је незабележен у историји ове лиге, и са оваквим последицама. КК Црвена звезда Меридианбет упозоравао је на детаље са претходних утакмица који нису санкционисани од стране судија током мечева, али и дисциплинских органа лиге накнадно, а један од тих детаља је ударање и дављење Џејмса Нанелија на утакмици број 2 управо на нашем играчу Стефану Лазаревићу.


Полиција реаговала због Нанелија и Лазаревића!

Поводом инцидента, када је кошаркаш Партизана Џејмс Нанели ударио играча Црвене звезде Стефана Лазаревића реаговала је и полиција.

Полиција је узела изјаве од актера и сачинила записник, а Треће основно јавно тужилаштво је преузело случај.

Подсетимо, све је почело на 2. мечу када је Нанели давио Лазаревића током борбе на скоку, али нажалост ту није био крај.


Овај напад превазилазе све границе спорта и нормалног, зато очекујемо хитне реакције свих одговорних!

КК Црвена звезда Меридианбет је хитно већ поднео дисциплинску пријаву надлежним органима АБА лиге, спортском директору Милији Војиновићу, као и дисциплинском судији и осталим органима лиге!

Очекујемо да играч КК Партизан Џејмс Нанели буде дисквалификован и привремено удаљен из такмичења. У супротном, та утакмица не може и неће бити регуларна, и не може се осигурати безбедност на утакмици свих актера исте, од тежих инцидената.", стоји у саопштењу црвено-белих.

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нанели ударио Лазаревића, доста са лажима

Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење и објавио видео снимак инцидента у Београдској арени, када је кошаркаш Партизана Џејмс Нанели како тврде "црвено-бели" ударио њиховог играча Стефана Лазаревића.

Уз поруку "Доста са лажима", из Звезде наводе да снимак објављују зато што, како тврде, на друштвеним мрежама које су под контролом КК Партизан постоји "тенденција прикривања видео надзора и грубе манипулације".

"Лазаревић је приликом изласка из свлачионице наишао на Нанелија и упитао га 'Зашто си ме ухватио за врат, зашто то радиш, да ли је то кошарка' што се и види на снимку, на шта је првотимац Партизана одговорио да је то кошарка и да ће и убудуће да га хвата за врат и упутио му је псовке. Тад је дошло до међусобног гурања, на шта је Нанели први пут ударио Лазаревића у пределу левог ока, а затим, кад је Стефан кренуо ка њему, што се и види на снимку, приликом пада оба играча, Нанели удара и други пут Лазаревића у пределу левог ока и наноси му тешке телесне повреде", додаје се у саопштењу.

У саопштењу пише и да је "права срећа да су се појавили играчи КК Црвена звезда, као и играч Партизана Смит, који су успели да раздвоје Нанелија и Лазаревића".

"Све ово се види на комплетном снимку који прилажемо, како не би било манипулације, прикривања и обмана јавности", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Лазаревић, после изјаве коју је дао полицији у Београдској Арени, упућен хитно у Ургентни центар на снимања, услед тешке телесне повреде.

Наводи се и да је спортски директор АБА Лиге  Милија Војиновић предао дисциплинску пријаву дисциплинском судији АБА лиге против оба играча, а да је дисциплински судија АБА лиге затражио да се оба играча писаним путем изјасне у року од 120 минута.

"Очекујемо брзу реакцију дисциплинског судије, имајући у виду да се ради о кривичном делу са тешким телесним повредама, којим је онеспособљен играч КК Црвена звезда, за сада, за вечерашњу утакмицу. Замолили бисмо поједине медије који су објавили део снимка којим се манипулише, да објаве комплетан снимак који прилажемо, како не би учествовали у манипулацији", закључују из Звезде.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести