НБА: Јокићу фалило додавање за трипл-дабл; Лилард тројком УЗ ЗВУК СИРЕНЕ донео победу Милвокију (видео, фото)

МИЛВОКИ: Кошаркаши Милвокија победили су на свом терену после продужетка екипу Сакрамента резултатом 143:142 у ноћашњем мечу НБА лиге.
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Фото: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Милвоки је до тријумфа стигао тројком Демијана Лиларда уз звук сирене. Лилард је био најефикаснији у свом тиму са 29 поена, осам асистенција и четири скока.

"У тренутку када сам променио правац ушао сам у простор где сам могао добро да видим кош - био је то прилично комотан шут. Била је ово квалитетна победа против доброг тима", рекао је Лилард за америчке медије после меча.

Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо забележио је трипл-дабл у екипи Милвокија са 27 поена, 10 скокова и 10 асистенција. Малик Бизли је постигао 23 поена, док је Боби Портис додао 22 поена уз 10 скокова.

Код гостију, најбољи је био Дерон Фокс са 32 поена, док је Малик Монк додао 28. Кевин Уертер је постигао 26 поена уз 10 скокова. Домантас Сабонис остварио је трипл-дабл, пошто је забележио 21 поен, 15 асистенција и 13 скокова.

Фото: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Кошаркаши Мајамија савладали су на свом терену екипу Шарлота резултатом 104:87. У победничком тиму истакао се Бем Адебајо са 24 поена и 10 скокова. Српски репрезентативац Никола Јовић био је стартер у екипи Мајамија, а за 28 минута на терену постигао је пет поена и имао је седам скокова, две асистенције и две блокаде.

У екипи из Шарлота најбољи је био Тери Розијер са 26 поена, док је Ламело Бол убацио 21 поен уз 10 ухваћених лопти.

У осталим ноћашњим утакмицама НБА лиге, постигнути су следећи резултати: Денвер - Индијана 117:109, Минесота - ЛА Клиперс 109:105 и Портланд - Финикс 116:127.

Јокићу асистенција фалила за трипл-дабл (видео)

Кошаркаши Денвера савладали су Индијану резултатом 117:109 у дербију НБА лиге.

Изузетно шутерско вече имао је Никола Јокић (12/13 из игре, 1/2 пенали), коме је фалила једна асистенција за трипл-дабл учинак.

Сомборац је сусрет завршио са 25 поена, 12 скокова, девет асистенција, две украдене лопте и једном блокадом.

Идентичан кошгетерски учинак имали су и Џамал Мареј, који је додао и осам асистенција, односно Мајкл Портер, који је имао осам скокова и пет асистенција.

Ерон Гордон је убацио 20 поена, уз то додао 10 скокова, док је двоцифрен још био Кентавијус Колдвел-Поуп са 11 поена.

На другој страни, Брус Браун је имао 18 поена, 10 скокова и шест асистенција, Бади Хилд је убацио 16, док су по 12 постигли Ајзеа Џексон, Бенедикт Матурин и Ендру Небхард, уз додатак да на овом мечу није било Тајриса Халибуртона.

У уводним минутима Ерон Гордон из Денвера је био тај који је углавном поентирао, брзо стигао до двоцифреног учинка, док је Јокић своје прве поене уписао после пет минута кошарке.

Фокусирао се Никола на остало, скокове и асистенције, те на тај начин дао допринос у првој четвртини, која је завршена нерешено, 28:28.

Средином друге четвртине Јокић је ушао у проблем, пошто му је свирана и трећа лична грешка, због које је морао на клупу све до велике паузе.

Морао је Колдвел-Поуп да повуче у тим моментима, а са четири тројке, то се свакако може рећи и за Портера.

Стекао је Денвер максималних +9 у завршници првог полувремена, међутим, гости су узвратили у самом финишу и ношени Брауном, бившим играчем Нагетса, разлику спустили на посед заостатка, 60:57.

Трећу четвртину боље је отворила Индијана, пре свега захваљујући Бадију Хилду који је пуцао из свих оружја.

Мало по мало, Јокић је преузимао ствари у своје руке, за разлику од првог полувремена, сада је више ишао ка кошу.

Не много, али довољно да предводи Нагетсе до новог вођства, које је у тој деоници највише ишло до +8.

Почетком последње деонице Ди Андре Џордан је искључен, тако да се Јокић није много одмарао.

Ушао је и наставио тамо где је стао, водећи свој тим до прве двоцифрене предности, која је највише ишла до +12, први пут на око три минута пре краја.

Индијана је пробала да се врати, али са једном овако просечном партијом, није могла да науди шампиону.

Денвер је стигао до 28. тријумфа у сезони, у врху је Западне конференције, док је Индијана на учинку 23-16 и тренутно је шеста на Истоку.

Танјуг/Б92/Дневник

Пласман обезедио Sofascore
EUR/RSD 117.0746
Најновије вести