НБА плеј-оф: Јокић и Мареј бољи од Јуте и Мичелових 57 поена

ОРЛАНДО: Кошаркаши Денвера повели су са 1-0 у плеј-офу НБА лиге, пошто су вечерас победили Јуту после продужетка са 135:125.
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/Rick Bowmer)

После велике борбе и фантастичне игре оба тима, победник је одлучен после додатног периода, у ком су Никола Јокић и Џамал Мари били на висини задатка.

Узбудљива завршница регуларног дела припала је Нагетсима, који су серијом поена Марија вратили предност на своју страну, али је кошаркаш Јуте Донован Мичел 20 секунди пре краја изједначио.

Имао је Денвер последњи напад, али Јокић није погодио за тријумф, па је меч отишао у продужетак.

Екипа Мајка Мелоуна одлично је одиграла у додатних пет минута, више од два и по минута није дозволила Јути да постигне кош, док Џезери нису имали решење за Јокића и Марија, коју су оверили тријумф за вођство у плеј-офу.

Мари је меч завршио са 36 поена, девет асистенција и пет скокова, док је Јокић остварио дабл-дабл са 29 поена (11/21 шут из игре), 10 скокова и три додавања.

Међу Џезерима бриљирао је Донован Мичел, који убацио 57 поена (19/33 шут из игре), што је и рекорд неког играча Јуте у плеј-офу, али ни тај учинак уз девет скокова и седам асистенција није било довољно за победу против Денвера.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести