НБА плеј-оф:Клиперси зауставили Далас, рекордни деби Дончића

ОРЛАНДО:Актуелни шампион НБА лиге Торонто победио је Бруклин 134:110 у првој утакмици плеј-офа, док су кошаркаши Лос Анђелес Клиперса савладали Далас 118:110.
nba doncic
Фото: Tanjug (AP Photo/Brandon Wade)

Репторсе је до првог тријумфа у плеј-оф серији водио Фред Ванвлит са дабл-дабл учинком од 30 поена и 11 асистенција.

Серж Ибака додао 22 коша уз седам ухваћених лопти, док Кајл Лаури забележио 16 поена и седам скокова, а Паскал Сијакам убацио је два поена више и 11 скокова.

У пораженој екипи Нетса Тимоти Луваву, бивиши играч Меге, био је најефикаснији са 26 поена и седам скокова.

Клиперси и Кавај Ленард знали су како да одговоре на рекордни деби Луке Дончића у плеј-офу.

Млади Словенац убацио је 42 поена, што је највише што један играч забележио у својој првој утакмици у плеј-офу, а учинак је употпунио са девет асистенција и седам скокова.

Проблем за Далас настао је када је Кристапс Порзингис због друге техничке грешке завршио меч у трећој деоници, због чега је расположени Дончић остао без значајне подршке на паркету, а Маверикси без тријумфа.

Клиперси су то искористили на прави начин, а велики допринос вођству у првој утакмици плеј-офа дао је Ленард са дабл-дабл учинком од 29 поена и 12 скокова, а Пол Џорџ додао је два поена мање.

У екипи Даласа српски кошаркаш Бобан Марјановић одиграо је 13 минута и забележио два поена, осам ухваћених лопти и једну асистенцију.

Раније је Денвер повео против Јуте тријумфом после продужетка 135:125, док су кошаркаши Бостона победили Филаделфију 109:101.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести