Ненадић: Страни селектор је једино решење за Србију

БЕОГРАД: Најбољи рукометаш Европе за прошлу годину Петар Ненадић и члан мађарског Веспрема изјавио је да је за мушку репрезентацију Србије једино решење да је са клупе предводи страни тренер.
petar nenadic, tanjug ap
Фото: Petar Nenadić, foto: Tanjug (AP Photo/Darko Bandic)

Рукометаши Србије на Европском превенству у јануару са три пораза заузели су последње место у групној фази иза Хрватске, Белорусије и Црне Горе.

Ненад Перуничић поднео је оставку на месту селектора, а као његови наследници помињани су Шпанац Давид Дејвис шеф стручног штаба Веспрема, Антонио Карлос Ортега, тренер Хановера, као и његов дугогодишњи помоћник Ћави Сабате.

"Од 2006. године, последњих 14 година, ми нисмо имали доброг тренера. Хајде, био је ту Сеад Хасанефендић, кратко и Љубо Врањеш, али сви су други били да не казем не знам шта. Моје лично мишљење је да је једино решење странац, јер је 95 одсто српских тренера стало у времену и простору. Страни тренери би донели бољитак, јер се они баве рукометом. Интересују се за своје играче, занима их како раде у клубовима, а самим тим се и играч осећа важним када се неко интерешује за њега. То су ствари које код нас не постоје. Да ли је то ствар ега или неко мисли да је најпаметнији, не знам", рекао је Ненадић у разговору за Balkan-Handball.

Средњи бек Веспрема рекао је и да би у случају да Србију преузме странац вероватно поново обукао национални дрес, који је последњи пут носио 2018. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести