НИЈЕ СЕ МОГЛО ПРОТИВ РЕКОРДЕРА Звезди пресудио Џејмс

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Монака са 98:80 у 28. колу Евролиге.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Порази Црвене звезде у претходним утакмицама довели су је у ситуацију да само теоретски може да размишља о пласману у доигравање. Када се на то све додају бројна одсуства на овом сусрету, јасно је због чега вољни моменат није био на највишем нивоу. То се није осетило на почетку, када су гости преко Луке Митровића били више него равноправан ривал, да би до краја уводног квартала Монако преокренуо и преузео контролу.

Јурећи рекорд, Мајк Џејмс је био одлучан да затрпа кош црвено-белих, што му је полазило за руком у доброј мери. Постао је двоцифрен већ у другој четвртини, у којој је тим Саше Обрадовића дошао до двоцифреног вођства, након серије 11:2. Убрзо је и Џејмс постао најбољи стрелац у историји такмичења, па је на његовим крилима састав из “кнежевине” водио осам поена разлике на полувремену.

Таква ситуација као да је опустила домаће у наставку. Митровић је и даље бриљирао, а прикључили су се и Џоел Боломбој и Јаго дос Сантос, тако да су црвено-бели поравнали резултат. Није тај прикључак дуго трајао, пошто је после слабијег периода гостију, Монако искористио тај празан ход и последњих 10 минута чекао са плус девет. Погодио је затим Ели Окобо две тројке заредом, одвео домаће на 15 поена суфицита и ту је био крај сваке приче за Црвену звезду.

Најефикаснији код победника био је Џејмс са 20 поена, док је госте предовдио Митровић са такође 18, уз 10 скокова.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести