НОВА НЕВЕРОВАТНА ПАРТИЈА НИКОЛЕ ЈОКИЋА После драме на терену Денвер надиграо Голден стејт (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера победили су на свом терену Голден стејт резултатом 108:105, а заслужан за победу био је најбољи српски кошаркаш Никола Јокић.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 Утакмицу је завршио са импресивним дабл-дабл учинком, убацио је чак 35 поена, забележио 13 скокова и 5 асистенција.

Денвер је одлично отворио утакмицу, константно је био у предности током првог полувремена, али Голден стејт се није предавао. У трећој четвртини Кари и дружина су додали гас, а на старту последње стигли до највеће предности у мечу 76:81 и било је јасно да ћемо до краја меча гледати праву резултатску клацкалицу. Нагетси на два минута до краја меча успевају да се одлепе на +5 (103:98), али гости праве серију 4:0 и поново се враћају у меч. После асистенција Јокића Денвер поново одлази на +5 (107:102), али Кари на 20-ак секунди пре краја погађа тројку и доноси нову драму.

Фото: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

После промашених бацања Јокића, Вориорси су имали шут за продужетак, али кари је промашио полагање на седам секунди пре краја меча. Уследила су нова слободна бацања на другој страни, Џекосон је погодио једно за 108:105, а Томпсон није успео да упути добар шут у последњој секунди и избори продужетак.

Поред Јокића у тиму Денвера посебно се истакао Реџи Џексон, који је сјајно одменио повређеног Мареја. Меч је завршио са 21 поеном и 6 асистенција, Арон Гордон је уписао 14 поена уз 11 скокова, док је Мајкл Портер Џуниор дао 17 поена уз 8 скокова.

У пораженом тиму најефикаснији је био Стеф Кари са 23 поена, док је Клеј Томпсон убацио 15.

(Дневник/Курир)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести