НОВОСАЂАНИ ЖЕЛЕ ПРВУ ПОБЕДУ У ЛИГИ СРБИЈЕ Војводина дочекује Металац

Победом над Цедевитом Јуниор у другом колу регионалне АБА 2 лиге, кошаркаши Војводине прекинули су мини низ од два узастопна пораза и у добром расположењу очекују наставак Кошаркашке лиге Србије.
s
Фото: Стефан Савић – један од носилаца игре Новосађана / АБА лига (Драгана Стјепановић)

У првом дуелу домаћег првенства, црвено-бели су у неизвесној завршници и после неколико веома дискутабилних судијских одлука, доживели неуспех од Вршца у гостима, а сада ће пред својим навијачима имати прилику да поправе утисак и упишу први тријумф у највишем рангу српске кошарке.

Са друге стране, гости из Ваљева у Нови Сад долазе са половичним учинком. У првом колу изгубили су од Здравља у Лесковцу, да би у другом савладали Младост. Металац је иза себе имао турбулентну предсезону, пошто је у једном моменту расформиран потпуно нов тим, са клупе предвођен Браниславом Ратковицом, да би уследио нови ремонт, па тренутни, нешто другачији састав, предводи млади Саша Милићевић. Све то не значи да Војводина треба опуштено да уђе у утакмицу, напротив. Металац и поред тога има играче врхунског реномеа попут Саве Лешића и Филипа Ђурана.


КЛСтреће коло

Данас

ОКК Београд – Тамиш (19)

Војводина – Металац (20)

Понедељак

Здравље – Златибор (16)


Колико ће бити захтевно истакао је и један од носилаца игре новосадског тима, Стефан Савић.

– Очекује нас тежак меч и због нашег распореда, али и због квалитета ривала. Битна победа за нас у четвртак против Цедевите Јуниор, да се вратимо у прави ритам, али то је АБА 2 ипак, друга лига. У КЛС смо кренули са 0-1, што говори о томе колико је битна наредна утакмица, поготово што је на домаћем терену. После једног кикса, морамо да оправдамо улогу фаворита. Биће то тежак меч, ривал има искусне и квалитетне играче. Морамо да идемо на победу и позвао бих публику да дође да нас подржи, као што нас је подржавала против Спарса и Босне – навео је Савић.

Дуел између Војводине и Металца на програму је вечерас од 20 часова у Малој сали Спенса.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести