ОБРАДОВИЋ: НИЈЕ ЛАКО ДОБИТИ ДВА "ВЕЧИТА ДЕРБИЈА" у кратком периоду ХВАЛА НАВИЈАЧИМА, атмосфера је била фантастична (ФОТО)

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после нове победе над Црвеном звездом (98:87) да није лако добити два "вечита дербија" у кратком периоду.
v
Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Фантастична атмосфера, хвала навијачима на великој помоћи. Није лако добити два вечита дербија у кратком временском периоду. Успели смо у томе, иако имамо проблема са повређеним играчима. Следе два тешка гостовања, Басконија, па Сплит, рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

„Лоше смо почели, али успели смо да се подигнемо у оба смера, стекли смо лепу предност, затим смо одустали од система и плана, окренули смо се индувидуалним решењима, а то није добро. Звезда је успела да се врати и запрети, али смо успели да одбијемо налет ривала".

Није се сложио са констатацијом новинара да се Партизан после плус 19 коцкао са победом.

Играмо против јаких екипа, како у Евролиги, тако и у АБА лиги. Слажем се да имамо добрих и лоших ствари, али грешке су саставни део спорта… С друге стране, играли смо против изузетно јаке Звезде. Погодили смо три тројке на старту трећег квартала, али је било логично да уследи реакција сјајних играча какви су Теодосић, Нејпир и остали, закључио је Обрадовић.

Сферопулос: Кад примите 98 поена, знате да нисте одиграли добру одбрану

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је после другог пораза од Партизана (98:87) у пет дана да је вечерас пресудила лоша одбрана његове екипе.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Покушали смо да се боримо, да унапредимо игру у односу на меч од четвртка. Одлично смо почели, играли добру игру и у нападу и одбрани, али смо у другој деоници пали, дозволили ривалу лаке поене и тешко налазили решења у нападу, рекао је Сферопулос после пораза у 5. колу АБА лиге.

Партизан је у једном тренутку треће деонице имао и плус 19.

Није добро што смо пали толико, али опет можемо да будемо задовољни како смо се вратили у меч и пришли на само минус шест у једном тренутку. Са друге стране, кад примите 98 поена, знате да нисте одиграли добру одбрану. Али, имамо потенцијал да градимо и унапређујемо тим, додао је Сферопулос.

        Грк је, говорећи о повреди Ханге, рекао да је он добио ударац у колено у прошлој утакмици и да лекари раде на томе да га што пре врате на терен.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести