ОБРАДОВИЋ ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА "ДНЕВНИКА" Има истине у томе

Претплаћени на неизвесне завршнице, кошаркаши Партизана одиграли су још једну такву утакмицу и поново испустили готово решен меч.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Имали су 13 поена предности крајем треће четвртине, све је ишло ка томе да ће уписати вероватно и пресудан тријумф у бици за плеј-ин, да би све то "просули" и изгубили од Олимпијакоса са 74:69 у 32. колу Евролиге. Тиме су пласман у доигравање довели у питање, јер више не зависе сами од себе.  Биће им потребне обе победе у последње две рунде, а да у исто време чекају један кикс Ефеса или два кикса Басконије.

Тренер црно-белих Жељко Обрадовић одговорио је на питање "Дневника" о томе колико је кључно за епилог утакмице било то што није било расположених играча, осим стартера, који су поднели највећи терет.

– Има истине у томе. Петорка која је почела и завршила је утакмицу. Исти играчи су били у одлучујућим моментима. Нису имали помоћ с клупе и не знам који је ово пут заредом да сами себе поразимо. Претрчали су нас, сваки пут је био лак кош после изгубљене лопте. Није био енергетски пад у четвртој четвртини, већ глупо изгубљене лопте које смо имали у том периоду. Ако улазиш са 13 разлике у четврту четвртину, мораш да играш паметно. Нисмо то радили, шутеви су били нерезонски, додавања такође и одатле је све почело – навео је стратег "парног ваљка".

В. М. Петровић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести