Обрадовић пред Жалгирис: Коначно сви здрави; Тринкијери: Жељко је најбољи тренер

Како сезона одмиче, све је мање простора за грешку. Кошаркаши Партизана у петак од 20.30 часова против Жалгириса у београдској „Штарк арени“ имају прво у низу „малих финала“ до краја првог дела Евролиге.
с
Фото: КК Партизан

То што се тренутно налазе ван зоне за доигравање довољно говори о томе колико је ситуација алармантна и да црно-бели имају императив победе против екипе коју води некадашњи стратег „парног ваљка“ Андреа Тринкијери.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић дотакао се наредног ривала.

– Оно што је веома важно пред ову утакмицу је да ће они имати тројицу играча који нису били на првој утакмици, Лекавичијуса, Буткевичијуса који помаже у одбрани, као и Меника којег Тринкијери много користи, има изванредне проценте и заиста игра добро. Кад већ причамо о Андреи, његовим доласком се променило то да су добили на агресивности. Од тада имају просек од три освојене лопте по утакмици. А оно што их иначе краси је да су најбољи тим по проценту шута за три поена. Важно и за њих и за нас је да су то два тима против којих се суди највише фаулова. Ту смо слични. Евидентно је да су подигли агресивност, да су неки играчи добили мало другачије улоге код Тринкијерија. Али, у принципу, све оно што смо знали пред прву утакмицу то је на неки начин веома слично – рекао је Обрадовић.

Осврнуо се потом на здавље екипе. Ту је ситуација коначно перфектна, што може да радује црно-беле.

– Увек се радујемо тој чињеници. Имали смо два добра тренинга, надам се да ће из тога доћи и добра игра. Сви су здрави. Имао је Тристан Вукчевић мало проблема са коленом, али је одрадио тренинг – навео је трофејни стручњак.

У првом дуелу два тима ове сезоне, Партизан је славио у гостима са 93:85.

Тренер Жалгириса Андреа Тринкијери изјавио је уочи меча са Партизаном, да су црно-бели сјајан тим, као и да је Жељко Обрадовић најбољи тренер у Европи.

– Биће пуна арена, а ја баш волим да играм тамо. Увек је лепо видети неке људе које познајеш, као и поједине играче из тима – истакао је италијански стручњак.

Додао је да зна да ће бити тешко јер ће Партизан на терен изаћи фокусиран и играти своју најбољу кошарку.

– Морамо бити спремни и да патимо. Говоримо о тешком задатку, али и о великој награди. Ја не очекујем ништа од те утакмице, идем тамо да уживам у сваком тренутку – закључио је Тринкијери.

В. М. П.

 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести