Обрадовић: Прва утакмица има посебну драж

БЕОГРАД: Јасно је да ћемо за противника да имамо тим који игра изузетно агресивну кошарку, изјавио је Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана пред меч са Хамбургом у Еврокупу.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

Први ривал црно-белих у новој сезони Европкупа биће Хамбург, ком гостују сутра од 19.30 сати.

"Нама је добро познат, направили смо анализу и гледали много снимака утакмица. Јасно је да ћемо за противника да имамо тим који игра изузетно агресивну кошарку, који покушава чак и после примљеног коша да трчи и то је главна одлика.

Без икакве дилеме морамо да сведемо њихов број постигнутих поена из транзиције на минимум, да будемо свесни да је то тим који игра изузетно агресивну одбрану свих 40 минута, морамо да будемо спремни на то. Морамо да пробамо да зауставимо њихове најбитније играче који доста креирају, али и погађају", рекао је Обрадовић новинарима пред пут у Немачку.

"С обзиром да је прва утакмица, има посебну драж. Ново је такмичење, видим код играча велику жељу на тренингу која је присутна од када смо се скупили, да радимо на највишем могућем нивоу и с те стране не могу да имам замерки. Може да их буде чаки када се одигра најбоља утакмица. Пробаћемо да имамо што да дуже концентрацију. У ових неколико утакмица које смо одиграли у АБА лиги било је доста добрих ствари, али и неких лоших тренутака Све је то негде нормално јер се екипа још навикава на мене и ја на њих. Све је то процес који траје и за који је потребно време", објашњава тренер црно-белих.

Он је упитан и како му се чини нови систем такмичењан у Еврокупу, где је много тимова у првој фази, а онда се елиминационе утакмице играју на једну победу.

"Свима је исто. Како нама, тако и другима. Најбоље што можемо да урадимо је да се прилагодимо на тај систем такмичења и да размишљамо само о следећем противнику. То је сада Хамбург, о свему другом је беспотребно размишљати. Такмичење још није почело, не треба размишљати о плеј-офу, једној утакмици. Биће времена и за то", закључио је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да је екипа спремна и биће у истом саставу као против Цибоне.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести