ОГЛАСИЛА СЕ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Пореска и Буџетска инспекција контролишу пословање клуба

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да су Пореска и Буџетска инспекција започеле контролу пословања клуба.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

"КК Црвена звезда информише јавност да су од данас, 20.02.2024.године, у просторијама клуба присутне две контроле: Пореска, коју врши Пореска управа, и друга, коју врши Буџетска инспекција. Наложена пореска контрола у просторијама КК Црвена звезда биће за период 1.1.2022. до 31.12.2023. године. Буџетска инспекција ће вршити контролу за период 1.6.2022. године до данашњег дана", стоји на почетку саопштења Звезде.

Из Звезде подсећају да је Буџетска инспекција, чији је задатак да обави контролу намене трошења свих средстава које је клуб добио од државе, већ обавила детаљну контролу клуба за период од 01.01.2012.године до 31.05.2022. године, као и да је тад сачинила званичан Записник без било каквих примедби и прекршаја.

"КК Црвена звезда поздравља све напоре да се од стране надлежних државних органа у динар утврди пословање свих кошаркашких клубова у Републици Србији, као и клубова у другим спортовима. И управо због тога инспекције су добро дошле у наш клуб. КК Црвена звезда окреће се наредним изазовима и утакмицама, и уредно ћемо извештавати јавност", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести