Опроштај Дејана Милојевића од Меге, aсови на окупу

БЕОГРАД: Бројни кошаркашки асови појавиће се у четвртак увече на терену дворане "Мега Фeктори" (20.15) на ревијалној утакмици којом ће се Мега Бемакс опростити од тренера Дејана Милојевића.
d
Фото: Youtube Printscreen

После 10 година проведених у клубу, осам на месту шефа стручног штаба Мега Бемаџа, Милојевић на достојан начин биће испраћен из средине у којој се етаблирао као изузетно квалитетан тренер.

У част његовог опроштаја од Меге где је, освајањем трофеја Купа Радивоја Кораћа, пласмана у још три финала и продукције великог броја врхунских играча, оставио неизбрисив траг, биће организован ревијални меч који ће окупити део кошаркаша са којима је Милојевић сарађивао.

"За ову ревијалну утакмицу и опроштај Дејана Милојевића од Меге влада заиста велико интересовање. Међутим, због ограниченог капацитета хале, али и прописаних мера од стране надлежних органа услед целокупне здравствене ситуације, улазница више немамо у оптицају, све су већ подељене пријатељима клуба", објашњава Горан Ћакић, генерални менаџер Мега Бемакса и наглашава да без улазнице неће бити дозвољен улазак у дворану.

За екипу ДЕКИ ЋАО коју ће са клупе водити Дејан Милојевић, играће: Ненад Миљеновић, Никола Ребић, Јован Новак, Огњен Јарамаз, Немања Дангубић, Ђорђе Симеуновић, Раде Загорац, Борис Савовић, Марко Луковић, Новица Величковић, Миленко Вељковић, Никола Јанковић, Стефан Фундић и Никола Милојевић.

Њима ће се супротставити садашњи састав Мега Бемакса на челу са новим тренером Владимиром Јовановићем, а састав ће бити појачан за повременог репрезентативца Србије Алексу Аврамовића, који је за Мегу као гост наступао током 2012. године.

Када се говори о годинама које је Милојевић провео у Меги занимљиво је истаћи да је за осам сезона екипу предводио на укупно 345 утакмица и има позитиван биланс - 173 победе.

Такође, 2016. године донео је први трофеј у витрине клуба освајањем Купа Радивоја Кораћа, а са изузетно младим тимовима, који су некада имали епитет и убедљиво најмлађих у целој Европи, Милојевић је са Мегом играо у још три финала, два у Купу Радивоја Кораћа и једном у АБА лиги.

Ипак, оно по чему је највише постао препознатљив то је изванредан рад са младим играчима чији је таленат непогрешиво претварао у квалитет. До ове године чак 10 играча из дреса Меге драфтовано је у НБА, а тренутно чак седморица играча са којима је Милојевић сарађивао у Меги носе дресове НБА клубова.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести