Оставке у КК Војводина

Град Нови Сад је имао жељу да стане иза Кошаркашког клуба Војводина, али када су надлежни увидели висину дуга, представници Града су се повукли из управе, остављајући клуб онима који су га до сада водили – епилог је јучерашње конференције за медије, на којој је одлуке саопштио доскорашњи директор клуба, Мићо Радановић.
KKVojvodina
Фото: KK Vojvodina

„Подносим оставку на месту директора, као и председник Скупштине Александар Ћирић и чланови Управног одбора који су изабрани на Скупштини одржаној 14. сепрембра ове године. Када смо улазили у КК Војводина, добили смо информације од људи који су до тада били у руководству да клуб нема дуговања. Међутим, анализом пословања уверили смо се у супротно, да клуб дугије око 700 хиљада евра, а са каматама тај износ је још већи“, рекао је Радановић.

Сада већ бивши директор је додао да је Град имао најбоље намере, да је желео да помогне клубу, али на себе није могао да прихвати велика дуговања која није у стању да врати. На његово излагање надовезао се Владимир Шишка, председник Градског спортског савеза Новог Сада.

„Град је желео да помогне да се КК Војводина врати на стазе старе славе. У разговорима са дотадашњим руководством, приче су биле да не постоји велики дуг, сем оног у предстечајном поступку који је износио око 37 милиона динара, а то би могло да се врати у року од шест до седам година. Те обавезе, као и обавезе проналажења пет спонзора који би обезбедили 25 до 30 милиона динара на годишњем нивоу, биле су прихватљиве, па се рачунало да с тим буyетом клуб може да игра АБА 2 лигу. Међутим, испоставило се да је дуг око 700 хиљада евра, без камата. По мени, најгора ствар је што су сва та дуговања према физичким лицима. Као одговорни људи који су задужени за спорт у граду мислимо да то није прихватљиво, на време смо се повукли остављајући клуб онима који су га до сада водили“, рекао је Шишка. 

Поред Радановића и Ћирића, оставке су поднели чланови Управног одбора Бојан Радојевић и Милан Влаисављевић. Шта ће последњи догађаји донети Кошаркашком клубу Војводина и како ће он даље функционисати, показаће дани који су пред нама.   

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести