ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ: Платили смо 150.000 евра за Кабокла, ситуација је чиста

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је данас у Београду да су "црно-бели" за бразилског репрезентативца Бруна Кабокла платили обештећење од 150.000 евра.
s
Фото: Youtube Printscreen

Кошаркашки клуб Венеција саопштио је раније данас да је Арбитражни суд Серије А прихватио жалбу против Кабокла, који је, како тврди италијански тим, одбио да поштује своје уговорне обавезе.

Кабокло је почетком новембра прошле године потписао уговор са Партизаном. "Црно-бели" су тада добили дозволу ФИБА да потпишу уговор са бразилским репрезентативцем.

Кабокло је други део прошле сезоне играо за Улм, а потом је крајем јуна 2023. потписао уговор са Венецијом. Бразилац после добрих игара на Светском првенству није желео да се прикључи италијанском клубу, а онда је у новембру прошле године потписао уговор са Партизаном.

Агенција која заступа бразилског кошаркаша је саопштила тада да Кабокло није имао потписан уговор, већ предуговор са Венецијом и да није било никаквих препрека ка његовом преласку у Партизан после одлуке ФИБА.

"Партизан је по одлуци ФИБА платио обештећење од 150.000 евра и за играча добио ЛОЦ (леттер оф цлеаренце) без којег он не би ни могао да буде регистрован. Самим тим, ситуација је чиста и на њу не може да утиче никаква одлука арбитраже која за овај случај није ни надлежна", изјавио је Мијаиловић са Моцартспорт.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести