ПАРТИЗАН БЕЗ МИЛОСТИ ПРОТИВ ИГОКЕЕ Плус 46 за црно-беле

Црно-бели без милости.
Igokea (Marija Vuruna)
Фото: Igokea (Marija Vuruna)

Партизан је одлично отворио дуел, у којем се Жељко Обрадовић одлучио да ван паркета остави Френка Каминског, Алексу Аврамовића и Алена Смаилагића. Евидентно је било да црно-бели са нижом поставом морају да се супротставе ривалу, мада су први напади ишли преко Бруна Кабокла, који је доминирао и омогућио Огњену Јарамазу отворен шут за три, после чијег је поготка “парни ваљак” повео осам разлике. Међутим, лоше затварање квартала гостију, довело је Игокеу у позицију да смањи на само минус два.

Нису једнак отпор пружили изабраници Владимира Јовановића у наставку. Уласком Балше Копривице, Партизан је добио на офанзивном скоку, подигао агресивност у одбрани и полако почео да стиче апсолутну контролу. Пи Џеј Доужер је играо изврсно, а када се прикључио Џејмс Нанели тројком, црно-бели су повели 11 разлике. Нису попуштали Београђани, наставили су са налетом и дошли до плус 16, што је суфицит са којим су дочекали крај првог полувремена.

На тај начин, актуелни шампион наговестио је да би овај пут могао да избегне драматичну завршницу. И како је време пролазило, све се више чинило да ће и бити тако. Копривица је доминирао на обе стране паркета и уз подршку Кевина Пантера утицао на убедљиву предност гостију, која је крајем треће четвртине износила и плус 30, након седам везаних поена Доужера.

После тога више није било повратка за Игокеу.

Игокеа – Партизан 52:98 (21:23, 12:26, 10:23, 9:26)

ЛАКТАШИ: Хала у Лакташима, гледалаца: 5.000, судије: Драгојевић, Кардум, Хаџић.

ИГОКЕА: Кондић 3, Бошковић 4, Атић 10, Станковић, Јошило 7, Накић 2, Милосављевић 8, Марић 4, Кармајкл 8, Јеремић 6, Миловановић.

ПАРТИЗАН: Смит 2, Вукчевић 11, Ледеј 7, Копривица 13 (9ск), Пантер 6, Јарамаз 5, Нанели 8, Анђушић 5, Доужер 11, Понтика 16, Кабокло 14.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести