Партизан губи 69:66 после треће четвртине

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана и мадридског Реала играју трећи меч четвртфиналне серије Евролиге. После треће четвртине резултат је 69:66 за Реал.
m
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Кошаркаши Партизана дочекани су овацијама и аплаузима навијача са трибина приликом заједничког изласка на терен "Штарк арене" уочи трећег меча четвртфинала плеј-офа Евролиге, јавља извештач Танјуга са лица места.

Екипа Жељка Обрадовића искористила је "воду у ушима" противника на почетку меча и стекла двоцифрену предност, коју одржава до краја прве четвртине.

Присталице "црно-белих" су дуготрајним звиждуцима испратили излазак кошаркаша Реала на терен.

У "Штарк арени" је присутно више од 20.000 навијача Партизана.

Партизан води 2:0 у четвртфиналној серији, која се игра на три победе.

Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Незапамћене мере обезбеђења, позив "гробарима" на спортско навијање 

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић позвао је раније данас присталице "црно-белих" на фер и спортско навијање на вечерашњем трећем мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге против Реала.

Међу играчима нема еуфорије као међу навијачима. Они су велики професионалци и знају колико је велика утакмица за њих и ако прођемо на фајнал фор, ту посао није завршен. Нема нам Пантера и Лесора, мораће да дају максимум. Уз публику која долази из целе Европе, рекао је Мијаиловић за РТС.

Партизан је у првом мечу у Мадриду славио 89:87. Други дуел је завршен тријумфом "црно-белих" 95:80, након што је утакмица минут и 40 секунди пре краја прекинута после опште туче.


Гужве пред почетак утакмице

Незапамћене мере обезбеђења владају уочи почетка трећег меча четвртфинала плеј-офа Евролиге између Партизана и Реала, јавља Танјугов извештач са лица места.

Око "Штарк арене" су видно приметни бројни припадници органа реда, у далеко већем броју него иначе кад су у питању утакмице европског елитног такмичења.

Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Контроле су ригорозне, па су на улазима огромне гужве, али је на сат пре почетка попуњено већ 90 одсто Арене.


Тренер Жељко Обрадовић је разговарао са играчима после другог меча у Мадриду. Он први има комуникацију са играчима. Ми смо били изазвани, није било из неке намере. Такве околности не могу да буду исцениране. Обрадовић је причао са свим играчима. Такве ситуације нам не требају. Имамо добру организацију и играмо добру кошарку, зашто је кварити? Нема потреба за тим, објаснио је Мијаиловић.

Дисциплински судија Евролиге је казнио Реал и Партизан са по 50.000 евра због опште туче и прекида друге утакмице. Суспензија од пет утакмица изречена је кошаркашу Реала Гершону Јабуселеу, док је капитен Партизана суспендован на два меча. По један меч суспензије добили су Матијас Лесор из Партизана и играч Реала Габријел Дек.

Прича се о калкулацијама. Није спортски размишљати о поразу, идемо на победу. Можемо и без њих да победимо. Балша Копривица ће вечерас помоћи саиграчима. Верујемо у победу, рекао је први човек Партизана.

Партизан је организовао гледање преноса утакмице на Калемегдану за навијаче који нису успели да дођу до карата.

Није било манипулације око продаја карата, једноставно је мали број карата и велика потражња, да је било 50.0000 карата, продали би. Да смо правили на Стадиону Партизана, било би распордато. Биће око 5.000-8.000 навијача на Калемегдану по мојој процени. Највећа хала на Балкану је мала за гробаре данас, навео је Мијаиловић.

Он је на крају још једном позвао на фер и спортско навијање.

Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Позивамо на фер и коректно навијање. Треба да будемо господа, ми смо земља кошарке, закључио је Мијаиловић.

Лончар: Најважније је да Партизан примени план игре из Мадрида

Некадашњи кошаркаш Партизана и Реала Никола Лончар изјавио је за Танјуг ТВ да је оптимиста и да верује да "црно-бели" вечерас могу да обезбеде пласман на Фајнал-фор Евролиге.

Жељко се вратио, знамо са колико успеха је водио своје тимове. Партизан је најбоља екипа, игра најбољу кошарку у претходна три-четири месеца. Наравно, уз подршку свих људи који раде у клубу и свих играча. Једноставно све функционише и сад су на победу од Фајнал-фора. У почетку јесте било неких потешкоћа, било је нових играча. Трајало је то два или три месеца док се играчи нису уиграли и кренула је позитивна серија у региналој лиги и у Евролиги. Сада се види резултат тог рада, Партизан стварно игра феноменално, изјавио је Лончар.

Он је додао да је оптимиста и да види "црно-беле" у Каунасу.

Најважније је да Партизан победи и мислим да је спреман физички, психички и тактички. Не треба да прави калкулације због казни које су добили играчи. Јутрос сам причао са колегама у Шпанији и као што смо видели Таварес је дошао. Пробаће да игра, знамо колико је битан својој екипи. Без обзира на то Смајлагић је спреман, као и остатак тима. Можда ће Жељко покушати на неки други начин да надомести скок. Сви играчи који су на располагању Жељку могу да обаве одличан посао у скоку, истакао је Лончар.

Осврнуо се некадашњи бек Партизана на игру београдског тима без Кевина Пантера.

Нанели и Аврамовић су спремни, Анђушић није имао битнију улогу, али он увек може да ускочи. Пантер и његових 20 поена Партизан има како да надокнади. Кључ је у одбрани и Партизан мора да од почетка игра како је играо на прошле две утакмице. "Црно-бели" не треба да праве промене у плану за вечерашњу утакмицу, то мора да ради друга страна јер је два пута надиграна. Партизан треба да следи свој план, који је био кључан у прве две утакмице, изјавио је Лончар.

Подсетио је и да Реал дуго није био надигран као у прве две утакмице које су игране у Мадриду.

Реал дуго није био у ситуацији да буде надигран, једноставно у тим тренуцима нису имали никакво решење. Љуј је направио фаул из немоћи и касније све што се десило ишло је у корист шпанске екипе. Оно што је урадио Јабуселе не знам како да окарактеришем. Тај захват никоме није јасан. Мислим да је Пантер добио превише утакмица као казну, док је Лесор можда могао да буде строжије кажњен. Са друге стране Љуљ који је иницирао целу ствар није санкционисан, а морао је бити. На крају испада да је Партизан извукао дебљи крај, закључио је Лончар.

Муњоз: Реал има прилику, најважније је да играчи на терену одлуче ко је бољи

Новинар једног од најпознатијих спортских листова на свету шпанске "Марке" Еугенио Муњоз изјавио је да је уверен како ће трећи меч између кошаркаша Партизана и Реала у Арени протећи у најбољем реду и да ће играчи на терену одлучивати ко је бољи.

Туча на крају друге утакмице нас је све затекла. Виђали смо инциденте који су се дешавали између великих играча, али никада овако нешто. Мислим да шпански народ не може благонаклоно гледа на ту ситуацију у Мадриду, поготово што се коси са вредностима које су део клуб и града, рекао је Муњоз за Танјуг ТВ.

Утакмица је носила велики улог са собом и нормално је да постоје чарке и неке размирице, али  понашање Јабуселеа не може да добије подршку са наше стране, додао је он.

„Нови дани носе нову енергију и радујемо се утакмици у Београду, јер ће Реал имати прилику да се врати у серију. Верујем да ће вечерас све протећи у најбољем реду и да ће само играчи одлучивати ко је бољи и ко ће се пласирати у Каунас".

Према његовим речима, пошто Евролига није довољно строго приступила и казнила Јабуселела и Дека, Реал је одлучио да предузме одређене кораке којима ће санкционисати играче, али ће њих двојица свакако бити део тима до краја сезоне.

Играчи нормално тренирају у Арени, знају како да се добијају овакве утакмице. Мирни су. Колико год да је Партизан опасан, Реал зна да игра овакве утакмице. Таварес јесте ровит, али ће играти вечерас и покушати да помогне свом тиму, поручио је Муњоз.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести