Партизан: Реакција Лесора непримерена

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Партизан огласио се данас саопштењем у којем наводи да ће спровести истрагу поводом убацивања предмета на терен хале током утакмице са Црвеном звездом, као и да ће спровести процедуру са Матијасом Лесором због инцидента који се догодио на крају утакмице.
2
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Кошаркаши Партизана савладали су вечерас Црвену звезду 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15) у дербију 21. кола АБА лиге и направили велики корак према освајању првог места уочи плеј-офа.

"Верна подршка навијача је понос клуба и она недвосмислено чини Партизан јединственим у свету. Ипак, синоћ су се у Штарк арени виделе и чуле ствари којима није место на спортским борилиштима. Ружне речи и убацивање предмета у терен нису нешто за шта се Партизан залаже и клуб ће сигурно спровести истрагу да утврди ко је шта убацивао на паркет", саопштио је КК Партизан.

У саопштењу се наводи да ће клуб по интерном дициплинском правилнику спровести процедуру са Матијасом Лесором.

"Инцидент који се догодио на крају утакмице између Матијаса Лесора и Филипа Петрушева јесте нешто што се на спортским борилиштима дешава, али сматрамо да је реакција нашег играча непримерена и пренагљена. Без обзира на то шта је долазило са друге стране, играч Партизана не сме да реагује на тај начин и клуб ће у складу са интерним дисциплинским правилницима које су сви играчи потписали спровести са Матијасом прописану процедуру. Свакако, Партизан ће учинити све да његови играчи више никада не учествују у инцидентима и без обзира да ли су испровоцирани или не, увек буду пример спортског и витешког понашања. Партизан апелује на јавност да ипак покаже одређено разумевање за узавреле страсти на спортском терену. Као клуб, разумемо жељу код Лесора, Петрушева и неколицине других момака код који су синоћ севале искре, али желимо да у будућности све остане у оквирима фер-плеја, како физичког тако и вербалног. Верујемо да је пуна дворана и рекорд АБА лиге само увод у још спектакуларних утакмица ове сезоне. Учинимо сви заједно да то буду представе за пример", стоји у саопштењу КК Партизана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести