Партизан савладао Звезду, финална серија се наставља

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана савладали су вечерас Црвену звезду са 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13) у трећем мечу финалне серије АБА лиге и тако смањили вођство црвено-белих на 2:1 у серији.
k
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

У хали “Александар Николић”, испуњеној само навијачима Партизана, екипу Жељка Обрадовића до тријумфа водио је Кевин Пантер са 22 поена, а пратили су га Алекса Аврамовић са 14 и Далас Мур са девет поена.

Најефикаснији у редовима пораженог тима био је Огњен Добрич са 20 поена, док је Дејан Давидовац уписао 17.

Финална утакмица регионалног такмичења протекла је у сенци инцидената пошто је прекинута је на 57 секунди до краја, при вођству црно-белих 68:65.

Судијска, тројка коју су чинили Матеј Болтаузер, Урош Николић и Милан Недовић напустила је паркет јер су навијачи Партизана на терен убацивали упаљаче и мобилне телефоне.

Када су испражњени делови трибина иза тунела и иза коша на који су нападали играчи Црвене звезде, меч је настављен и то после 50 минута паузе због прекида.

Четврта утакмица финалне серије АБА лиге на програму је у петак у 18.30 часова, а домаћин ће поново бити Партизан.

Евентуална “мајсторица” одиграће се у понедељак, 6. јуна.

Обрадовић: Задовољан сам, али прекид меча је срамота

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић поручио је да је задовољан због победе свог тима у трећем мечу финала АБА лиге против Црвене звезде и да се нада да ће црно-бели доћи до петог меча у серији.

Задовољан сам мојим тимом, дали смо све што можемо и добили утакмицу захваљујући жељи и хтењу. Клизав паркет је сметао игррачима оба тима, права је срећа да се нико није повредио. Причао сам са Загорцем, рекао је да је добро. Пробаћемо да дођемо до пете утакмице. Ово тражи много енергије и концентрације. Није лако, пре свега играчима. Надам се да ћемо скупити довољно енергије да и у петак одиграмо још једну овакву утакмицу, рекао је Обрадовић.

Већи део излагања најтрофејнији стратег Европе посветио је инцидентима и прекиду утакмице.

Апеловао сам на неке ствари, да се смире ствари, од првог дана. То сам рекао и навијачима кад сам узео микрофон. Ово је озбиљна лига, да би била озбиља морају да се поштују играчи. Судије су биле у праву што су испразниле трибине. Али зашто судије у сличној ситуацији нису то урадиле на претходној утакмици. Сигурност играча је најважнија, дошли су да играју кошарку, додао је Обрадовић.

Тренер црно-белих позвао је навијаче оба тима да навијају фер и спортски.

Апелујем на навијаче Партизана да ово више не раде. Овакве слике су отишле у свет и Европу, шта ће људи да мисле о нама. Падале су флаше по нама на претходној утакмици. То је велика срамота. Хоће ли медији да пишу о томе? Какве везе има ко за кога навија, кад се овде ради о сигурности. Исто је кога да погоди, без обзира на то ко је домаћин утакмице. Био сам фер и спортиста откад сам дошао, нагласио је Обрадовић.

Радоњић: Клизав терен и неквалитетна утакмица

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић истакао је да трећи меч финалне серије АБА лиге није био квалитетан као прва два дуела.

Сматрам да у односу на прва два дуела, овај меч није био тог квалитета. Вечерас је било очекивано да буде овако после два тешка дуела. Због клизавог паркета били су веома специфични услови за игру. Имали смо своје санше да добијемо меч. Окрећемо се следећем дуелу, изјавио је Радоњић.

Стратег тима са Малог Калемегдана изразио је наду да ће услови за игру у наредној утакмици у петак бити бољи.

Надам се да чемо сви заједно имати мање клизав терен, па онда да причамо о кошаркашким стварима. Сутра ћемо да вежбамо неки напад на леду. Имамо ситуацију на крају меча, не знам шта је са Загорцем, надам се да је добро и да се нико није повредио. Ја сигурно о томе нечу причати са људима из АБА лиге, али из клуба би требало. Овакве ситуације могу да буду веома опасне, закључио је тренер кошаркаша Црвене звезде.

Играчи Црвене звезде гађани "топовским ударима"

Навијачи Партизана гађали су вечерас најјачим петардама, тзв. "топовским ударима", кошаркаше Црвене звезде, уочи треће утакмице финалне серије АБА лиге која је у току у хали "Александар Николић".

Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Први упаљачи и пиротехника полетели су ка гостујућим играчима на загревању, а сличне сцене виђене су и током представљања екипа непосредно пред почетак меча.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести