Паспаљ: Потребан нам је квалитетан странац у репрезентацији

БЕОГРАД: Потребан нам је квалитетан странац, који може да направи разлику. Да смо га имали можда бисмо на неком од такмичења где смо освојили сребрне медаље узели злато, изјавио је легенфарни српски кошаркаш Жарко Паспаљ.
2
Фото: Youtube Printscreen

Србија нема злато откад је самостална држава, а освојена су четири сфребра - два на Европским првенствима, једно на Светском и једно на ОЛимпијским играма.

"Мислим да нам је потребан странац на позицији "четири", која је критична за нас. Међутим, ми ту карту нисмо искористили. Имате пример у женској репрезентацији, где смо остварили неколико сјајних резултата са страним играчицама (Данијел Пејџ, Ивон Андерсон, прим. аут). И нико није рекао да су оне освојиле медаљу, већ репрезентација Србије“, изјавио је Паспаљ за "Маxксет радио".

Паспаљ је као позитиван пример навео и Словенију, која је квалитетним избором странаца, стигла и до титуле првака Европе.

"Ситуација је озбиљна и мора што пре да се реагује. Резултати репрезентације су директно повезани са интересовањем деце за кошарку у Србији. Нисмо отишли на Олимпијске игре у Токију. Сада је под великим упитником одлазак на наредно Светско првенство, а плашим се да ће бити веома тешко да будемо и на Олимпијским играма у Паризу. Ништа се не дешава преко ноћи“, истакао је Паспаљ.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести