Пешић: Биће борбе до колена, Бјелица кец на 11

БЕОГРАД: Трећи "прозор" прве рунде квалификација за Светско првенство је пред нама и после ове две утакмице против Летоније и Белгије, важно је колико ћемо победа пренети у други "прозор", рекао је селектор кошаркашке репрезентације Србије уочи утакмица против Летоније у Риги и Белгије у Нишу.
pesic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva/Пешић Светислав

"Имали смо најтежу групу, па идемо опет у најтежу са Грчком, Турском и Великом Британијом, где су кандидати за медаљу, не само за пласман и веома су важне утакмице у августу", изјавио је Пешић на конференцији за медије.

Он је додао да Летонци, као наредни ривал, не играју на Европском првенству и да им је фокус на пласману на Светско првенство.

"Група је изазовна, биће борбе до колена, поготово у Риги. Против Белгије имали су 9.000 гледалаца, изазовна утакмица и спремамо се, скупили смо се. Ту је тренутно 15 од 24 момака, тренирамо и да се уиграмо што пре и одиграмо добро, прво против Летоније 30. јуна, па у Нишу 3. јула против Белгије", истакао је Пешић.

Пешић је додао да ће списак играча скратити уочи пута у Летонију.

"Сутра идемо за Ниш, тренираћемо у Нишу, па идемо у Ригу", рекао је Пешић.

Пешић је објаснио и да Немања Бјелица може све време да буде са екипом јер је "слободан агент" и не одузима му се ових седам дана и може да буде са екипом за Европско првенство од почетка припрема - 4. августа.

"Он је направио велики успех, у јакој конкуренцији. Ту је са нама, много ће нам значити. Он никада није био играч који "узима задњу лопту", али њевов допринос је огроман, он може да уради многе ствари које друхи не могу и он је за ову екипу као "кец на 11", истиче Пешић.

Што се тиче Богдана Богдановића, селектор је исткао да је он под знаком питања, али да ће се знати кад дође из Америке.

"Али, добро, о том потом. Прво ове утакмице, па ћемо после о ономе што следи. Све су ово добри момци, најбоље што имамо".

На питање каква је аитуацоја са Милошем Теодосићем, Пешић је рекао да је "преживео сезону, одиграо је крај са ињекцијама, а ми овде не дајемо ињекцију. Надамо се да ће бити спреман за Европско првенство".

На располагању тренутно су: Немања Бјелица, Бобан Марјановић, Алекса Аврамовић, Алекса Ускоковић, Марко Јагодић-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристић, Дејан Давидовац, Огњен Јарамаз, Вања Маринковић, Немања Дангубић, Дејан Тодоровић, Марко Пецараки, Алекса Новаковић и Бориша Симановић.

Алексеј Покушевски није добио дозволу клуба, Данило Анђушић још игра за Монако, а Никола Јовић је после драфта у Америци.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести