Пешић: Повреде ремете планове, имамо план за Недовића

ПРАГ: Мушка кошаркашка репрезентација Србије сутра ће у 21 сат у Прагу у директном дуелу против Пољске одлучивати о победнику Д групе Евробаскета, а селектор "орлова" Светислав Пешић истакао је да његову екипу ремете повреде и да ће лекарски тим покушати да до краја турнира опорави Немању Недовића.
pesic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva/Пешић Светислав

Поред кошаркаша Црвене звезде, проблеме с повредама имају Никола Милутинов и Вања Маринковић.

Ми смо у ситуацији као пред сваку утакмицу, имамо слободан дан, а сада имамо тренинг у две групе. Мало тактика, мало фитнес. Што се тиче играца, надамо се да сутра Милутинов одигра прве минуте. Надамо се да ће се и Вања Маринковић прикљуцити екипи. Видећемо на тренингу каква је ситуација. Недовић је повредио лист, део мишића, постоји руптура, видећемо колико ћемо одсуствовати. Доктори праве план за његову рекуперацију, има још доста утакмица. Надамо се да ћемо да потрајемо на првенству, изјавио је Пешић на конференцији за новинаре у Прагу.

Пољска је била боља од Чешке (99:84), Израела (85:76) и Холандије (75:69), а једини пораз доживела је од Финске у другом колу (89:59).

Са друге сртране, Србија је уписала све четири победе, а редом су падале Холандија (100:76), Чешка (81:68), Финска (100:70) и Израел (89:78).

Селектор Србије рекао је да је Пољска добро вођена екипа са карактером.

Последња утакмица у групи. Ништа се битно није десило, знали смо да ће овако да буде, неки резултати су нам ишли на руку, неки нису. Пољска је показала тимску игру, добар концепт. На свим позицијама имају искусне играче. Води их одлично тренер са наших простора. Иако су изгубили једну утакмицу, успели су да се врате, имају карактер, рекао је Пешић.

Искусни стручњак истакао је да екипа Србије напредује из дана у дан, али да повреде кроје ситуацију и кваре замисли у игри.

Сваки дан напредујемо, али нам се дешавају и овакве ствари, да се неко врати, па неко повреди. То нам ремети неке планове. То је све предвидљиво било када смо започињали процес, када смо знали да неће бити 14 играча, већ 12, иако је већина тренера тражило да се број повећа. Без таквих играча је тешко добити следећу утакмицу, ако не играју. Тимска игра надокнади губитке, мало се стисну и одиграју за саиграче. Опет, играчи као што су Милутинов, Вања и Недовић много значе. Вања је ушао у турнир са менталитетом победника, добро је играо и жао ми је што је после испао, истакао је Пешић.

Победник меча између Србије и Пољске биће први у Д групи и у осмини финала играће против четвртопласиране селекције Ц групе (Хрватска, Италија или Украјина).

У Д групи у Прагу сутра се састају Финска Холандија (14.00) и Чешка - Израел (17.30).

Табела Ц групе: Србија 4-0, Пољска 3-1, Израел 2-2, Финска 2-2, Чешка 1-3, Холандија 0-4.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести