Пешић: Утакмица против Италије ће бити захтевна

ПРАГ: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић честитао је играчима на победи против Пољске у мечу петог кола групе Д на Европском првенству у Прагу.
Svetislav Pesic/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Светислав Пешић

Србија је раније вечерас победила Пољску 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19) и тако са свих пет победа завршила такмичење у Групи Д. Србија је прва на табели и у осмини финала ће у недељу играти против Италије, која је била четвртопласирана у групи Ц.

Две важне ствари вечерас. Енергија и одличан став. Свака част мојим играчима. Донели су енергију од самог старта и одличну концентрацију, направили су добре одлуке у одбрани. Ако имате овакву концентрацију од почетка меча, можете да направите предност у транзицији. То је разлог због којег смо завршили првих 20 минута са 70 одсто шута. Важно је што је Никола Милутинов поново са нама. Треба му времена, али је још једном показао да је са концентрацијом и ставом све могуће, истакао је Пешић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да ће покушати да до меча са Италијанима уигра Николу Милутинова и Вању Маринковића.

Већ сам рекао да су две најважније ствари енергија коју смо донели и однос према игри. То је оно што је било потребно не само да се добије утакмица, него и да се задржи фокус на стварима над којима тренирамо и причамо. Те одлуке које смо доносили у одбрани су заиста биле добре. Одговорили смо њиховој физици. Наметнули смо се нашом одбраном, а онда све изгледа једноставније. Надамо се да ћемо у наредна два дана Николу и Вању да вратимо у ритам. Утакмица против Италије ће бити захтевна, која ће бити потребна да задржимо фокус и одбрану коју смо имали. За свакога је тешко, а за нас је лако у нападу да проналазимо добра решења, истакао је селектор Србије.

Пешић је на данашњи дан пре 20 година са селекцијом Југославије освојио СП у Индијанаполису.

Да ме нисте подсетили данас, вероватно се не бих ни сетио, али је то наравно један од догађаја који су мене још више мотивисали да и даље радим. Освојили смо златну медаљу, а са друге стране су били Немци коју су освојили бронзу, а ту је био и мој син Марко. То је био фантастичан осецај. Тада сам питао себе, шта би ти још желео у животу да урадиш? Тада ме је брат звао и рекао "Иди у пензију", закључио је Пешић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести