Пешић: Звезда на правом путу, радују ме овације

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Барселоне Светислав Пешић, после победе у Београду (73:65), поручио је да Црвена звезда има одличан тим и да је рано за критике и анализе на почетку сезоне.
s
Фото: EPA/EFE SEDAT SUNA

Барселона је задржала максималан скор у Евролиги са 4-0, док је Звезда са досадашњим помоћником Милана Томића, Андријом Гавриловићем, претрпела трећи пораз.

"Склони смо да претерујемо у свему, мора мало да се спусти лопта на земљу. Показали су да су добар тим против Фенербахчеа, вратили се против Макабија, све би се окренуло да је Берон погодио... Није, али погодиће када највише буде требало, ово је тек почетак сезоне, у октобру месецу, а сезона траје 10 месеци, а ми смо сада у првом", рекао је Пешић на конференцији за новинаре у хали "Александар Николић".

Бивши тренер Црвене звезде добио је овације навијача црвено-белих.

"Захвалан сам им, када те твој комшија цени онда значи да вредиш. Баш ми је драго што

су ме тако поздравили. Увек сам ту када нешто треба да се уради за Звезду. И раније сам ту био, а и даље сам 100% ту. Пратим све шта се дешава у Звезди, мислим да је на правом путу".

Пешића је обрадовала констатација новинара да је његов тим главни фаворит за освајање Евролиге.

"Радујем се што смо већ фаворити. Има ли нешто лепше него да водиш тим који осваја трофеје".

Он се осврнуо и на то што су његовом тиму недостајала чак тројица плејмејкера Томас Ертел, Малколм Дилејни и Кевин Пенгос.

"Имамо проблем. Играо сам на тој позицији 15 година, ту сам и ја (смех прим. аут). Ханга је одиграо маестрално, сјајно их је одменио и за мене је он играч утакмице", закључио је трофејни стручњак.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести