Победа кошаркашица Србије против Литваније

ИСТАНБУЛ: Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас Литванију 82:71 у Истамбулу у трећем колу квалификација за Европско првенство 2021. године.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Кошаркашице Србије после три кола имају исто толико победа у групи Е, док Литванија има скор 1-2.

Изабранице Марине Маљковић овим тријумфом су корак ближе ЕП, а најбољу ролу пружила је Александра Црвендакић са 19 поена, четири скока и три асистенције.

На прави начин испратила је Соња Васић са 15 кошева, шест ухваћених лопти и четири додавања.

Американка Ивон Андерсон на дебију у српском дресу забележила је 13 поена уз шест проигравања, а двоцифрена је била и Невена Јовановић са 10 кошева и пет скокова.

У тиму Литваније најбоља је биле су Лаура Јушкаите и Габија Мешконите са по 15 поена.

После изједначене прве деонице, у ком је најрасположенија била Васић, кошаркашице Србије уласком Црвендакић у игру, успеле су да се одлепе од ривала.

Створиле су двоцифрену предност, која је у једном тренутку износила максималних 19 поена.

До краја полувремена, Литванке су искористиле неколико грешака у одбрани српског тима, што им је омогућило да смање заостатак на 12 поена пред друго полувреме (39:27).

У трећој деоници кошаркашице Литваније приближиле су на минус девет, али је убрзо двоцифрену предност на страну Србије вратила Сара Крњић.

Држала је Србија меч у својим рукама, одлично је играла у одбрани, а све то на прави начин искористиле су Васић, Андерсон и Крњић, па је у одлучујућих 10 минута српска репрезентација ушла са 17 поена вишка.

До краја меча, Србија је без већих проблем одржавала предност, Брукс и Јовановић водиле су игру, што је било довољно да се забележи трећи тријумф у квалификацијама.

Наредни меч кошаркашице Србије играју у суботу од 16 сати против Турске.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести