Полуфинале Купа на територији Војводине: Воши градски дерби

Кошаркаши Војводине тријумфовали су у градском дербију против екипе Стара и тако се пласирали у финале Купа на територији Војводине.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Домаћи играчи су пружили добру партију, показали борбену игру против фаворита, али је пресудио квалитет црвено-белих, који су у овом мечу наступили без капитена Крсте Бјелице и првог центра Николе Гаћеше. 

Играчи Стара много боље су ушли у утакмицу од противника. Сигурно да је томе допринела и жеља да се покажу у најбољем светлу против екипе каква је Војводина. Они су на почетку направили серију од осам поена за вођство и показали да се неће предати без борбе. Гости су у неколико наврата успели да дођу до вођства, али то није дуго трајало. Ипак, Војводина је у другој четвртини показала зашто је фаворит у овом дуелу.


Изненађење у Гајдобри

Противник и домаћин црвено - белима у финалу Купа Војводине биће Херцеговац из Гајдобре. Наиме, Гајдобрани, чланови Прве српске лиге, савладали су у полуфиналу Дунав из Старих Бановаца 80:70. Дунав је, као и Војводина, члан КЛС, што значи да је два ранга изнад Херцеговца. То није спречило амбициозне и квалитетне Гајдобране да приреде изненађење.


На старту је преокренула резултат и после тога константно била близу да дођу до двоцифрене предности. Стар то, ипак, није дозволио, па је прво полувреме завршено 39:48.

Иако је деловало да ће Воша да направи велику разлику на старту другог дела игре, домаћи играчи нису посустајали. Док црвено - беле није ишао шут, они су погађали тројке и тако успевали да остану у игри. То је све што су домаћини на утакмици успели да ураде. Црвено-бели су на половини последње деонице направили огромну разлику коју је било немогуће стићи до краја (64:83).

С. Рудакијевић

Стар - Војводина 73:92 (26:24, 13:24, 23:27, 11:17)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, играно без присуства гледалаца, судије: Пијетловић, Томић, Јовичин.

СТАР: Михајловић 2, Шрајер 6, Грковић 2, Ђисалов 4, Радиновић 17, Стојичић 8 (6 ск), Прица 15, Поповић 5, Гутовић, Стефановић 11, Капларевић 3, Бодирожа.

ВОЈВОДИНА: Николић 13, Беслаћ 19, Недељков 5, Мандић 5, Бањац 9, Миротић 8, Јововић 8, Марић 8, Савић 7, Агоч 3 (8 ск), Ракићевић, Зарић 7.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести