Полуфинале Прве лиге: Десетковане Новосађанке немоћне

Кошаркашице Војводине поражене су од Црвене звезде у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа Прве лиге Србије.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Новосађанке су на ово гостовање дошле веома ослабљене – у овом дуелу биле су без помоћи носећих играчица попут Шареке Мекнил, Лене Радуловић и Тине Селаковић. Све то у комбинацији са изузетно захтевним турниром WАБА лиге, где су кошаркашице Војводине освојиле историјско треће место, било је пресудно да не дођу до “брејка” у главном граду Србије.

Већ у првом кварталу Александра Катанић и Надежда Недељков дириговале су игром београдских црвено-белих, а она је, због свега наведеног, била лепршава од самог старта. Нису се изабранице Александра Јовановића, сходно околностима, снашле најбоље у уводним минутима. Пре свега, то се односило на дефанзивни део паркета, који је попуштао све више како је утакмица одмицала. Тако је после првог квартала Звезда убацила 30 поена и имала двоцифрену предност. Успела је Војводина да се консолидује одбрамбено, не и да озбиљније запети. Једноставно, у таквом односу снага није се могло против квалитетнијих ривалки, које су користиле сваку шансу да сломе отпор гошћи. Тако је пред одлазак на велики одмор бранилац трофеја у домаћем шампионату водио 16 разлике.

Тада је било јасно да Јовановићев тим очекује изузетно тежак задатак у наставку. Испоставило се тачним. Само три поена убацила је Војводина у трећем кварталу. Са таквим нападачким расположењем Новосађанке нису могле да парирају. Остатак меча протекао је у доминацији домаћих, који су начиниле први корак ка пласману у финале.

Наредни сусрет игра се у Петроварадину.

Црвена звезда – Војводина 90:53 (30:17, 19:16, 22:3, 19:17)

БЕОГРАД: Спортска хала Баскет сити, гледалаца: 200.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Богићевић 14, Катанић 6, Недељков 11, Бојовић 6, Јаковина 6, Наумчев 5, Јованов 2, Чорто 2, Зечевић 16, Ђурђевић 2, Јевтовић 10, Чолић 10.

ВОЈВОДИНА: Јаковљевић 8, Јанковић 14, Стојић 10, Томпсон 16, Бокан, Мајсторовић, Селаковић, Славнић, Живковић 3, Марјановић 2.

 

В. М. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести