ПОРАЗ КОШАРКАША ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ ПОДГОРИЦЕ У АБА 2 ЛИГИ Низ стао на 12

Нису кошаркаши Војводине успели да дођу и до 13. узастопне победе, пошто је боља од њих била Подгорица, у седмом колу АБА 2 лиге. Одлучило је то што је тим са севера Србије дозволио чак 44 скока ривалу.
љубичић
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Одлично су црвено-бели затворили Слаја на почетку, мада су због проблема да заграде обруч и те како трпели. Потешкоћа је било и са друге стране, пошто Војводина није била на нивоу са линије за слободна бацања. Делује да је и Канингем био нешто пасивнији и да су напади црвено-бели били летаргични због њега. И са свим тим проблемима, Војводина је на полувреме отишла са плус три.

Ствари су по новосадски тим кренуле изврсно у трећој деоници. На крилима одличне одбране, Војводина је стекла плус 12 и чинило се да је на добром путу да забележи још једну победу. Међутим, уследио је налет Подгорице, која је преко Кљајевића смањила на само минус четири, унела нервозу у табор супарника и у бољем расположењу чекала последњих 10 минута. У четвртој четвртини шут Војводине је у потпуности затајио. Екипа Милоша Исаков-Ковачевића није могла да пронађе пут до коша, док се са друге стране активирао Слај и донео вођство Подгорици.

Било је нерешено у самој завршници, да би арбитри донели две сумњиве одлуке. Прва је била досуђен аут за црногорски тим, када се чинило да то није била исправно, а други пут када је досуђен фаул Вучетићу за минималан контакт. Подгорица је потом повела два разлике, али је и даље Војводина имала све у својим рукама. Канингем је преузео одговорност и изгубио две узастопне лопте, после чега није било повратка за новосадски тим.

В. М. Петровић

Војводина – Подгорица 71:77 (23:21, 17:16, 21:20, 10:20)

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Хала "Пецара", гледалаца: 200, судије: Савовић, Милојевић, Матић.

ВОЈВОДИНА:  Канингем 10, Бањац 11, Недељков, Љубичић 13, Ракићевић 6, Заграђанин, Бумбић 5, Савић 8, Ивошев 4, Џонсон 7, Вучетић 7, Станојевић.

ПОДГОРИЦА: Кунц 9, Ивановић 2, Анђушић 6 (10ск), Кљајевић 19, Вујисић, Брновић 13 (10ск), Милер 3, Ђукановић 5, Жижић 2, Вукчевић, Ласмановић, Слај 18.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести