Представљен нови дрес кошаркашких репрезентација Србије

БЕОГРАД: Кошаркашки савез Србије (КСС) представио је вечерас нови дрес, који ће чланови женске и мушке репрезентације носити на предстојећим такмичењима.
d
Фото: Танјуг/Тања Валић

Две нове гарнитуре тегет плавих и белих дресова представили су репрезентативци Србије Богдан Богдановић и Соња Петровић.
Председник КСС Предрад Даниловић је истакао да српски дрес није изгубио вредност и да је част и изазов играти у њему за сву земљу.

"Вечерас смо овде како бисмо представили нови дрес репрезентације, а вама остављам да изнесете своје мишљење о њему. Ја из личног искуства могу да каже како сам доживео када сам први пут обукао тај дрес. Онај ко није носио дрес са државним грбом, било да је то била СФРЈ, СРЈ, СЦГ, Србија, може мозда да претпостави какав је то осећај. Моја маленкост то врло добро зна. Надам се да млади кошааркаши и кошаркашице, оног момента када да обуку дрес, да ће им то остати за сва времена", рекао је Даниловић на свечаности у башти ресторана "Топчидерац".

Фото: Танјуг/Тања Валић

Даниловић је подсетио да нас очекује Европско првенство за кошаркасице, на којем је Србија уз Летонију домаћин, као и Светско првество за кошаркаше у Кини, на којем ће репрезентација бити у најјачем саставу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести