ПРЕДСТАВЉЕН ЗОРАН НИКОЛИЋ Војводина није била тежак избор

Нови кошаркаш Војводине Зоран Николић званично је представљен у дресу новосадског клуба.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Николић је црвено-беле боје обукао после ангажмана у Игокеи и у првом званичном обраћању истакао је због чега је одлучио да дође у Нови Сад.

- Није био тежак избор. Био сам у контакту и са тренером и са председником, од момента када сам напустио Игокеу. Причали смо неколико дана, представили су цео пројекат и то ми се веома допало. Имамо прилику да направимо лепе ствари, знам и овде неке момке дуже времена, сви су супер. Досадашњи резултат Војводине је сјајан и ово што сам могао да видим, то је јако лепа кошарка, са доста протока лопте. У таквом стилу уживам, тако да моја адаптација неће бити претешка. Ових неколико дана колико сам тренирао увидео сам да се моја визија и визија тренера поклапају. Сви су ме одмах брзо прихватили и све ми је много лакше. Идемо из утакмице у утакмицу, први део сезоне је одрађен одлично, а ја се надам да могу још мало да им помогнем у другим сегментима - рекао је Николић.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић навео је шта може да се очекује од нове аквизиције.

- Добар момак, пре свега. Нама је изузетно важно да изградња састава иде у том правцу да играч има и врхунске људске карактеристике. Оно што је изузетно важно је то што је то тип играча који је фалио Војводини, пре свега због висине и квалитета у рекету, да нам омогући још већи притисак споља, јер ће се бекови сигурно осећати комфорније, када знају да имају некога иза себе ко ће евентуални пропуст на периметру зауставити на време. Нама је увек приоритет да одбраном наметнемо ритам, тако да оно што Николић доноси је квалитет у оба правца, посебно када је реч о контроли скока. Са њим ћемо имати потпуно другу димензију - поручио је млади стручњак.

Прву прилику да засија у дресу Војводине Николић ће имати у петак од 19 часова у дербију против суботичког Спартака у Кошаркашкој лиги Србије. Тај дуел биће одигран у Суботици, у хали "Дудова шума". 

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести