ПРОБЛЕМ ЗА ПАРТИЗАН Важан играч неизвестан за Ефес

После пораза у финалу Купа Радивоја Кораћа и неуспеха у Евролиги, кошаркаше Партизана сутра од 20.30 часова у „Штарк арени“ очекује дуел против Ефеса, у 27. колу елитног такмичења.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Црно-бели ће покушати да се врате на победнички колосек после неколико лошијих издања и уколико желе да буду у трци за плеј ин, мораће да савладају квалитетног ривала. Оно што би могао да буде проблем за „парни ваљак“, то је потенцијални изостанак најкориснијег играча ове сезоне, Џејмса Нанелија.

О свему томе говорио је стратег Партизана, Жељко Обрадовић.

– Нанели има проблем са раменом. То је нешто што му се десило на финалу Купа. Није тренирао ни Тристан Вукчевић, осетио је бол у колену. Видећемо још, па ћемо одлучити – навео је трофејни стручњак.

Дотакао се и појединаца који су малу паузу у Евролиги искористили за наступ у репрезентацијама, па у такмичарској форми дочекују наредни дуел, против екипе на чију клупу је недавно сео хрватски стратег Томислав Мијатовић.

– Имали су одличне резултате у последње време, осим тог финала Купа које су изгубили од Фенербахчеа. Евидентно је да су неки играчи добили нове улоге, човек који је главни тренер дуго је био асистент и верује играчима који су дуго ту. У односу на нашу прву утакмицу, састав је промењен јер су се неки опоравили, играју добро. За нас је важно да смо успели да окупимо одређени број играча у недељу, да су се репрезентативци Србије прикључили  – Алекса Аврамовић, Огњен Јарамаз и Балша Копривица. Искористио бих прилику да честитам њима и репрезентацији на веома важним победама у квалификацијама – поручио је Обрадовић.

Партизан је тренутно на скору 12-14, док је Ефес на 11-15. У првом сусрету у Истанбулу, славио је турски тим.

В. М. Петровић

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести