Прва лига Србије: Кошаркашице Воше поражене од Краљева

НОВИ САД: Кошаркашице Војводине поражене су од Краљева у седмом колу Прве лиге Србије. У дербију кола у Петроварадину виђена је неизвесна и тврда утакмица, у којој су гошће после драме славиле и остале непоражене.
k
Фото: Novosađanke bile vrlo blizu pobede/ Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Дерби само на папиру, али не због несразмерног односа квалитета две екипе, већ због споријег почетка утакмице, у којој су се кошеви врло тешко постизали. Примера ради, домаћој екипи било је потребно пуних шест минута да постигне прве поене, али за то време ни кошаркашице Краљева нису биле продуктивне. У том периоду резултат је био тек 5:0 за гошће, које су до краја прве четвртине успеле да одрже вођство – 15:11. Ни други квартал није донео нападачку рапсодију. Поново су Новосађанке слабо почеле деоницу, постигле тек два поена за четири и по минута и заостајале високих седам поена разлике, с обзиром на то колико су се тешко постизали поени.

Међутим, домаће су серијом 10:2 преокренуле ствари у своју корист и на велики одмор отишле са пола коша предности. У наставку се играло кош за кош, а у таквом ритму је дочекана и сама завршница, у којој су гошће водиле 54:51, да би у последњем нападу Тина Селаковић промашила шут за продужетак, па је Војводина остала без великог скалпа. Ипак, тренера Александра Јовановића може да радује приказана игра у одбрани и то што је његов тим био конкурентан првопласираној екипи у лиги читавих 40 минута.

В. М. Петровић

Војводина – Краљево 51:54 (11:15, 11:6, 12:15, 17:18)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала у Петроварадину, гледалаца: 150, судије: Чукић (Београд), Костић (Београд), Кривокућа (Београд).

ВОЈВОДИНА: Мекнил 3, Радуловић 11, Јаковљевић 2, Јанковић 13 (9ск), Т. Селаковић 12, М. Селаковић, Живковић, Марјановић, Марић 2, Стојић 5, Томпсон 3, Бокан.

КРАЉЕВО: Гобељић 28, Грејс 9, Брајковић 6, Несторов 3, Тешић 6, Радовановић, Васиљевић, Стојановић, Јанић, Биочанин, Меховић 2, Рајић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести