ВАБА лига: Кошаркашице Воше убедљиве против Никшића

НОВИ САД: Кошаркашице Војводине савладале су Никшић, у оквиру четвртог кола регионалне ВАБА лиге.
k
Фото: Košarkašice Vojvodine 021

Новосађанке су у овом сусрету једноставно демонстрирале силу. Ниједног тренутка се питање победника није постављало, а црвено-беле су већ после првог полувремена водиле 51:16. Тада је било јасно да ривалке немају никакве шансе да се врате, па је Војводина без проблема забележила други тријумф у шампионату.

Сам почетак утакмице обележила је сјајна одбрана новосадског тима, који је био решен да исправи кикс у домаћем првенству против Вршца и докаже да је то био само један лош дан. Више од четири минута било је потребно гошћама да постигну прве поене, док је Војводина на крилима Лане Марић брзо стекла двоцифрено вођство. Такву игру екипа Александра Јовановића пренела је и на наставак сусрета.

Овај пут, двојац Шарека Мекнил и Дестини Томпсон био је најзаслужнији што су црвено-беле и у другом кварталу изгледале доминатно. Шта више, представа домаћег тима била је на још вишем нивоу у односу на први период, што је за последицу имало огромних плус 35 на полувремену.

Иако се можда наслућивало да би домаће тада могле да мало спусте ритам, десило се супротно. Уследила је још једна уверљива четвртина Новосађанки, које су пред последњих 10 минута водиле 53 разлике.

У четвртој четвртини остало је само да се упише коначан резултат, с обзиром на то да је исход већ био познат, тако да је Војводина остварила и другу победу у регионалној лиги.

В. М. Петровић

Војводина – Никшић 105:39 (21:8, 30:8, 26:8, 28:15)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала у Петроварадину, гледалаца: 150, судије: Хартман, Андрић, Купановац.

ВОЈВОДИНА: Мекнил 17, Марић 12 (16ск), Стојић 11, Томпсон 12, Т. Селаковић 2, М. Селаковић 11, Славнић, Живковић 14, Марјановић 3, Јаковљевић 12, Митровић 5, Бокан 6.

НИКШИЋ: Цановић 5, Дубљевић 2, Волнијанска 5, Шарић 7, Даци 4, Делибашић 2, Чоловић 6, Мирковић, Лаковић 8.

Четврто коло

А група

Будућност – Бановићи 86:60

Сарајево – Загреб 0:20

Б група

Војводина – Никшић 105:39

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести