ПРВИ ЧОВЕК ВОЈВОДИНЕ О ПРЕКРЕТНИЦИ СЕЗОНЕ Створила се нова енергија, боримо се за АБА лигу

Циљеви Новосађана јасни.
КСС
Фото: КСС

Председник Кошаркашког клуба Војводина Жељко Ребрача дотакао се периода од преузимања клуба до великог успеха и полуфинала Купа Радивоја Кораћа, односно сусрета против Партизана, у којем су новосадски црвено-бели оставили изузетан отпор.

- У последњих 20 месеци радимо добар посао. Из једне ситуације, која је била много лоша, дошли смо у позицију да играмо са Партизаном у полуфиналу Купа. Треба да будемо задовољни, дошли смо на раскрсницу са које можемо да идемо даље, на следећи степеник, да се дижемо. Желимо да идемо горе. Имамо петогодишњи план и ово нам све много значи, да стекнемо још више самопоуздања и да момци схвате колико вреде, а мислим да вреде за АБА лигу - рекао је Ребрача.

О прекретници сезоне.

- Улазак у АБА 2 лигу после квалификација био је прекретница и за мене као председника Војводине, али и клуб. Много је значило, то даље привлачи спонзоре, Град помаже више... Створила се нова енергија, као што ће се и после овога створити додатни подстицај да идемо даље. То је наш пут, Нови Сад и Војводина заслужују да буду јак регионални центар, Новосађани заслужују Војводину на највишем нивоу и да нам у госте долазе тимови попут Партизана и Црвене звезде. Ми ћемо се трудити и радити у том смеру. Захвалан сам играчима, тренерима, стручном штабу и људима који се не виде на изузетној енергији и напору уложеном у последњих 20 месеци.

Финансијска ситуација много је боља.

- Имали смо велики дуг, вратили смо 95 одсто. Људи су пуни енергије и амбиције да заједно радимо и одемо тамо где смо зацртали. На добром смо путу, растемо, само морамо да наставимо овако. Треба да будемо поносни на ово што смо урадили, сви као тим. Треба да засучемо рукаве и идемо даље.

Било је поново речи о АБА лиги.

- За то се боримо. Имамо још један ’балон’ АБА 2 лиге да одиграмо, па онда плеј-оф. Идемо утакмицу по утакмицу, сада размишљамо о томе да се момци одморе, следи нам мала пауза, па онда настављамо даље - закључио је Ребрача.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести